Έρχεται τέλη Αυγούστου το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Αθήνα

Στα εγκαίνια του συστήματος για την έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών απεριορίστων διαδρομών, ετοιμάζεται να προχωρήσει ο OAΣΑ έπειτα και το “πράσινο φως” που πήρε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα Δεδομένων.

«Η εφαρμογή του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), γνωστότερο ως ηλεκτρονικό εισιτήριο χαρακτηρίζει μία νέα εποχή για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας δήλωσε σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα “Αυγή”, ο Τάσος Ταστάνης, Πρόεδρος του ΟΑΣΑ

Ειδικότερα, προς τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να εκδοθούν οι κάρτες αυτές που αρχικά θα είναι διαθέσιμες μέσω διαδικτύου και σε δεύτερη φάση θα γίνεται η έκδοσή τους και μέσω των Τερματικών Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ).

Υπενθυμίζεται πως, η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισητηρίου μέχρι πρότινος είχε σταματήσει έπειτα από αντιρρήσεις που είχε διατυπώσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα Δεδομένων σε σχέση με την πληθώρα δεδομένων που απαιτούνταν να δοθούν από τον ενδιαφερόμενο για την έκδοσή της. Πιο συγκεκριμένα, θεωρήθηκε πως ο τρόπος αποθήκευσης αυτών των δεδομένων συνέδεαν το πρόσωπο του επιβάτη με πληροφορίες για τις μετακινήσεις του.

Ωστόσο, με την υπ’ αριθμόν 4/2017 γνωμοδότησή της Αρχής αυτής ξεπερνιούνται τα όποια προβλήματα και δίδεται η άδεια στον ΟΑΣΑ, που βεβαίως θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις που του έχουν γίνει και μέχρι τον Μάιο του 2018 να προσκομίσει μελέτη για τις επιπτώσεις εφαρμογής του συστήματος και τους λόγους για τους οποίους συλλέγει δεδομένα, να προχωρήσει στην έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Recommended For You