Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης στην Κεφαλονιά. Εκκενώθηκαν σπίτια και καταλύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με πλοίο στο νησί δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Ηλεία, για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών. Με το πρώτο φως της ημέρας “σηκώθηκαν” τα εναέρια μέσα

Υπό έλεγχο είναι η δασική φωτιά που εκδηλώθηκε στα Σιμωτάτα και στα Λουρδάτα Κεφαλονίας, όπως είπε, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Δήμαρχος του νησιού, Αλέξανδρος Παρίσης.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Λουρδάτα, ενώ απομακρύνθηκαν τουρίστες από καταλύματα και μεταφέρθηκαν μακριά από τον κίνδυνο. Σταδιακά πάντως κάποιοι από τους κατοίκους του οικισμού επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ο κ. Γαλιατσάτος είπε ότι τις τελευταίες 5 ημέρες στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές που σε συνδυασμό με τις φωτιές στην Ζάκυνθο αλλά και στην Κέρκυρα ενισχύουν τις υποψίες για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Περιφερειακός Διοικητής ΠΥ Ιονίων Νήσων, Ν.Γεωργακόπουλος, είπε, πως κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν ακόμα δύο πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκδηλώθηκε και νέο μέτωπο, στην περιοχή Ρατζακλί, το οποίο πριν από λίγο τέθηκε επίσης υπό έλεγχο.

Recommended For You