H Φρίντα, το ηρωικό λαμπραντόρ από το Μεξικό, που έχει σώσει τη ζωή 52 ανθρώπων μέχρι σήμερα

Η ηρωίδα με τις τέσσερις πατούσες»: έτσι αποκαλούν στο Μεξικό την Φρίντα, ένα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ που ανήκει στον σώμα του Ναυτικού.

Στην «καριέρα» της έχει σώσει ήδη τη ζωή 52 ανθρώπων από διάφορες καταστροφές και ατυχήματα και, όπως φαίνεται, συνεχίζει το έργο της ακάθεκτη αφού αυτή τη στιγμή βοηθά στις αναζητήσεις και τις διασώσεις μετά τον φονικό σεισμό που χτύπησε τη χώρα

Η ιστορία της και η προσφορά της, λόγω και του πρόσφατου σεισμού των 7,1 βαθμών που χτύπησε τη χώρα και μετρά 272 νεκρούς, έχει συγκινήσει εκατοντάδες ανθρώπους από τότε που η SEMAR δημοσίευσε φωτογραφίες της. Ακόμη και η Προεδρεία του Μεξικό εκθείασε τις ικανότητές της εντός και εκτός χώρας, μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Η ραδιοφωνική εκπομπή A Primera Hora ανέφερε πως η Φρίντα έχει βοηθήσει στη διάσωση 12 ανθρώπων στην πόλη Οαχάκα, μετά το σεισμό.

Σύμφωνα με τη SEMAR, η Φρίντα και οι υπόλοιποι σκύλοι της ομάδας διάσωσης αποτελούν σημαντικά μέλη της μονάδας και η βοήθεια που προσφέρουν είναι πολύτιμη, ειδικά τώρα που ψάχνουν στα συντρίμμια για τυχόν επιζώντες από το σεισμό.

Και όπως ήταν φυσικό ο κόσμος την έχει λατρέψει. «Είναι μια ηρωίδα με τέσσερα πόδια. Ας αγαπήσουμε κι ας φροντίσουμε τα ζώα όπως τους αξίζει. Ας εξελιχθούμε σαν είδος», «Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου! Πόσο τέλεια», είναι ενδεικτικά μερικά από τα μηνύματα που έχουν κατακλύσει τα social media. Μάλιστα, πολλοί έχουν ενθουσιαστεί ιδιαιτέρως και με τη στολή της, τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά που φορά, το γιλέκο αλλά και τα ειδικά παπούτσια ώστε να σκάβει και να περπατά με ασφάλεια, χωρίς να τραυματίζεται, ανάμεσα στα συντρίμμια.

 

Recommended For You