Μαφιόζικη εκτέλεση – Έτσι σκότωσαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Λίγο μετά τις οκτώ μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, εκτελέστηκε εν ψυχρώ ο γνωστός δικηγόρος Μιχάλης Ζαφερόπουλος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δυο κουκουλοφόροι εισέβαλαν λίγο μετά τις οκτώ στο δικηγορικό γραφείο στην οδό Ασκληπιού 154 και εκτέλεσαν με δυο σφαίρες στην κοιλιακή χώρα τον γνωστό δικηγόρο.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στο διπλανό γραφείο υπήρχε συνεργάτης του δικηγόρου ο οποίος άκουσε τους δράστες να χτυπούν την πόρτα του θύματος και να προσποιούνται τους πελάτες ώστε να μπορέσουν να περάσουν στο εσωτερικό του γραφείου.

Ο γνωστός δικηγόρος άνοιξε στη συνέχει την πόρτα και ακολούθησαν οι πυροβολισμοί, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα οι δυο δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά

Την αστυνομία κάλεσαν αμέσως μετά τους πυροβολισμούς γείτονες που άκουσαν τι συνέβη.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δυο δραστών ενώ στο σημείο έχει μεταβεί και ιατροδικαστής.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο» κ.ά.

Recommended For You