Ηλεκτρονικό εισητήριο: Τι ισχύει για τις ειδικές ομάδες.

Τέλος στις μετακινήσεις του επιβατικού με το χάρτινο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, βάζει από την Πέμπτη  16 Νοεμβρίου, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), προαναγγέλοντας παράλληλα και το σταδιακό κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του μετρό από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Στόχος είναι οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς να κλείσουν οριστικά μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Οι κάτοχοι των ετησίων, εξαμηνιαίων και τριμηνιαίων καρτών, αλλά και ομάδων δικαιούχων όπως οι άνεργοι, τα ΑμΕΑ, οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ ακόμα μέχρι να πάρουν στα χέρια τους το ηλεκτρονικό εισιτήριο-κάρτες. Έτσι, αναγκαστικά θα συνεχίσουν να μετακινούνται με τις χάρτινες κάρτες που ήδη διαθέτουν. Όμως, οι μετακινήσεις τους θα γίνονται μέσω ειδικών εισόδων-εξόδων, καθώς οι υπηρεσίες του ΟΑΣΑ δεν προλαβαίνουν να εκδώσουν νέες κάρτες και για τους συγκεκριμένους δικαιούχους.

Κλείσιμο Πυλών

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ από την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του ΑΣΣΚ στο δίκτυο του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Οι επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδός τους από τους σταθμούς, θα συναντούν κλειστές πύλες. Παράλληλα, στους σταθμούς που θα κλείνουν οι πύλες, θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση των προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα την προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑΜΕΑ, άλλοι δικαιούχοι). Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το κλείσιμο πυλών του ΑΣΣΚ θα ξεκινήσει επίσης τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. Παράλληλα, θα υπάρχει επιτόπια εξυπηρέτηση των επιβατών.

Οι κάτοχοι των χάρτινων εισιτηρίων

Για τους κατόχους των χάρτινων εισιτηρίων ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι:

* Εάν έχουν στην κατοχή τους έως 10 εισιτήρια, θα μπορούν να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ στον σταθμό της Ομόνοιας ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

* Οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων, θα προσέρχονται από τις 20 Νοεμβρίου 2017 στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Χρηστικές πληροφορίες:

* Όλα τα νέα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα είναι επαναφορτιζόμενα.

* Ο χρόνος ζωής της Κάρτας ΑΤΗ.ΕΝΑ Card θα είναι 10 έτη.

* Ο χρόνος ζωής της Κάρτας ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket θα είναι 1 έτος.

Μείωση τιμών

* Στη δέσμη των εισιτηρίων των 10+1 μετακινήσεων, η τιμή μειώνεται κατά 0,50 €. Έτσι, η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται σε 1,23 € (η φθηνότερη επιλογή).

* Στη δέσμη των εισιτηρίων των πέντε μετακινήσεων η τιμή μειώνεται κατά 0,50 €, με αποτέλεσμα η τελική τιμή ανά εισιτήριο να διαμορφώνεται σε 1,3 € (δεύτερη φθηνότερη επιλογή).

* Εισάγεται νέο διπλό εισιτήριο (μετ’ επιστροφής) του οποίου η τιμή θα είναι 2,7 ευρώ (τιμή ανά εισιτήριο 1,35 €).

Σημεία αγοράς και επαναφόρτισης καρτών και εισιτηρίων

* Για τους επιβάτες που κάνουν από 5 έως 15 μετακινήσεις το μήνα συμφέρει η προμήθεια της ανώνυμης ηλεκτρονικής κάρτας.

Recommended For You