«Ελπίδα» στους πλημμυροπαθείς από το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Την αλληλεγγύη τους προς τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας έδειξαν το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», μοιράζοντας 1.100 ισοθερμικά μπουφάν στα παιδιά της περιοχής για να αντιμετωπίσουν τα πρώτα κρύα.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μάλιστα, επικοινώνησε με τη δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη και το πρωί της Τρίτης επισκέφθηκε τις πληγείσες γειτονιές, μίλησε με τους κατοίκους και άκουσε τις συγκλονιστικές περιγραφές τους για το πέρασμα των φονικών χειμάρρων, συνοδευόμενη από τη γενική γραμματέα του Συλλόγου «Ελπίδα» Τζωρτζίνα Ελληνα.

Η κυρία Βαρδινογιάννη κατέγραψε τα προβλήματα των κατοίκων, που είδαν τις περιουσίες τους να πνίγονται στις λάσπες μέσα σε λίγες ώρες, και δεσμεύθηκε ότι ο Σύλλογος «Ελπίδα» και το ίδρυμά της θα σταθούν στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, σε όποιες ανάγκες προκύψουν το επόμενο διάστημα. Σε αυτή την κατεύθυνση, υποσχέθηκε ότι ένα μέρος των εσόδων του χριστουγεννιάτικου bazaar του Συλλόγου «Ελπίδα» θα διατεθεί για τη στήριξη των κατοίκων της Μάνδρας.

Την ίδια ώρα, οι διασώστες ανέσυραν νεκρό από την περιοχή του αμαξοστασίου της Μάνδρας ακόμη έναν αγνοούμενο, ανεβάζοντας στους 21 τον αριθμό των θυμάτων από τις πλημμύρες της προηγούμενης Τετάρτης. Πρόκειται για τον 31χρονο οδηγό φορτηγού Σωτήρη Πίνη, τον οποίο αναζητούσαν επί επτά ημέρες οι φίλοι και οι συγγενείς του στην ευρύτερη περιοχή. Ομως, το πρωί της Τρίτης ενημερώθηκαν ότι ο άνθρωπός τους βρέθηκε νεκρός κάτω από τις λάσπες.

Ο πατέρας του 31χρονου, που έψαχνε αδιάκοπα το παιδί του, είχε καταφέρει προχθές το απόγευμα να βρει την πινακίδα της νταλίκας που οδηγούσε, κομμάτια από το εσωτερικό της, τον φακό και τον ασύρματο του παιδιού του, σε απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου από το σημείο όπου το είχε χτυπήσει ο χείμαρρος. Ως αργά χθες το βράδυ, παρά τις έρευνες με εκπαιδευμένα σκυλιά, δεν είχε εντοπιστεί ο τελευταίος αγνοούμενος. Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και ξεκίνησαν τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. Μια διαδικασία που -δεδομένου του μεγέθους της καταστροφής- αναμένεται να πάρει πολύ καιρό…

Recommended For You