Τζίμης Πανούσης: Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό του! Το «αντίο» καλλιτεχνών και πολιτικών

Ο Τζίμης Πανούσης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, το απόγευμα του Σαββάτου (13.01.2018) σε ηλικία 64 ετών. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο.

Ο γνωστός τραγουδοποιός και ηθοποιός υπέστη ανακοπή καρδιάς και άφησε την τελευταία του πνοή, την ώρα που τον μετέφεραν στον «Ερυθρό Σταυρό». Εκεί, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Άνθρωποι του καλλιτεχνικού, αλλά και του πολιτικού κόσμου «αποχειρετούν» τον Τζίμη Πανούση με μηνύματά τους στα social media.

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Τζίμη Πανούση. Πρωτοπόρος και ευρηματικός δημιούργησε μια δίκη του κατηγορία στο ελληνικό τραγούδι, που χαρακτηρίστηκε από την καυστικά σατιρική ματιά του απέναντι στην εξουσία, την πολιτική και την κοινωνία. Συχνά αθυρόστομος, πάντα αυθεντικός ο Τζίμης Πανούσης υπήρξε αδιαμφισβήτητα μια πολυτάλαντη καλλιτεχνική ιδιοφυία. Στα παιδιά του και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Ο Τζίμης Πανούσης υπήρξε ένας από τους καλλιτέχνες που άφησαν το μοναδικό τους στίγμα στην σύγχρονη ελληνική μουσική. Ο θάνατός του μας λυπεί βαθιά. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  

Ήταν εκ χαρακτήρος πάντα απέναντι σε κάθε εξουσία. Δεν συμβιβάστηκε ποτέ και αντίθετα με άλλους συναδέλφους του, δεν θυσίασε το ταλέντο του και το χιούμορ του για να γίνει αρεστός σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ο Τζίμης Πανούσης ήταν μια φωνή ξεχωριστή και αυθεντική που θα μας λείψει.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ που «εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η Ένωση Κεντρώων «εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του μεγάλου ανατρεπτικού καλλιτέχνη Τζίμη Πανούση. Ο Τζίμης Πανούσης αφήνει έντονα το προσωπικό του στίγμα στη μουσική σκηνή της χώρας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του και στους οικείους του».


Νοσηλεύτηκε στο «Ελπίς» τον Δεκέμβριο

Υπενθυμίζουμε ότι στις 2 Δεκεμβρίου 2017, ο Τζίμης Πανούσης υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ύστερα από κρίση κολπικής μαρμαρυγής, και «κατέρρευσε»στην σκηνή κατά τη διάρκεια της παράστασης του στο «Κύτταρο Live Club». Τότε είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Συγκινητικά ήταν όσα εκτυλίχθηκαν στο μαγαζί, την ώρα που ο Τζιμης Πανούσης μεταφέρονταν με φορείο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο γνωστός καλλιτέχνης ήταν ξαπλωμένος στο φορείο, ενώ κόσμος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να τον χειροκροτεί, μέχρι να βγει έξω.

Recommended For You