Ισχυρή Σεισμική Δόνηση εγινε αισθητή στην Αττική 4.2 Ρίχτερ

Ισχυρή Σεισμική Δόνηση εγινε αισθητή στην Αττική στις 22:24. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική.

Η δόνηση ήταν, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, 4.2 Ρίχτερ με επίκεντρο 24 χλμ. βορειοανατολικά της Αττικής. Το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Iνστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Σταμάτα και ήταν μεγέθους 4,5 Ρίχτερ. Ο σεισμός, που ήταν ισχυρός σε ένταση και διάρκεια, έγινε αισθητός σε όλη την Αττική

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γ. Χουλιάρα, προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία κλήση για ζημιές, σύμφωνα με Πυροσβεστική, αλλά και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για επιφανειακό σεισμό μεγέθους 4,5 Ρίχτερ στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής και πρόσθεσε πως οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε ότι τα ρήγματα στην περιοχή όπου εντοπίζεται το επίκεντρο της δόνησης, κοντά στη Σταμάτα Αττικής, δεν μπορούν να δώσουν μεγάλο σεισμό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε επιπλέον ότι η σεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί με δονήσεις μικρής έντασης.

Την αρχική δόνηση ακολούθησαν μετασεισμοί μεγέθους 2,6, 2,1 και 2,5 Ρίχτερ.

Recommended For You