Ανοικτή βιβλιοθήκη – Χιλιάδες δωρεάν Ελληνικά βιβλία για κατέβασμα

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη είναι μια εξαιρετική online προσπάθεια συγκέντρωσης δωρεάν και νόμιμων ηλεκτρονικών βιβλίων από τον δημιουργό της και συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη. Ιδρύθηκε το 2010 και πριν λίγο καιρό έκανε ολικό lifting στην σελίδα του, ξαφνιάζοντας με θετικά.

Πρόκειται για ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία, στα οποία μπορείς να περιηγηθείς πανεύκολα χάρη στην πολύ καλή κατηγοριοποίηση.

Στην ανοικτή βιβλιοθήκη λοιπόν, μπορείς να βρεις Λογοτεχνικά e-books, βιβλία για την εκπαίδευση, για τον Πολιτισμό αλλά και την Αρχαία Γραμματεία. Υπάρχει επίσης κατηγορία με Συλλογές, όπου μπορείς να κατεβάσεις e-books τα οποία δεν βρίσκονται στις προηγούμενες κατηγορίες και περιέχει θεματολογία για την Υγεία, Οικολογία, διατροφή, Γεωργική Καλλιέργεια, Ταξίδια, Χόμπι, Διαφορετικότητα, ΑμεΑ και Επιχειρηματικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί, η στήλη Ανοικτή Κουλτούρα, στην οποία θα βρεις προσπάθειες όχι μόνο για το βιβλίο αλλά γενικότερα ανθρώπους που ενστερνίζονται την διάδοση της ελεύθερης γνώσης από οποιοδήποτε μετερίζι. Τέλος, θα βρεις στη στήλη “Καταλόγους“, συγκεντρωμένες ψηφιακές βιβλιοθήκες, περιοδικά που διανέμονται δωρεάν, ιστολόγια με παρόμοιο περιεχόμενο, ανοικτό λογισμικό αλλά και διασκεδαστικά καρτουνίστικα σκίτσα με θέμα την ανάγνωση και το βιβλίο.

Φυσικά, ένα τέτοιο site και ο δημιουργός του, που αγαπάει τόσο πολύ το βιβλίο και την ελεύθερη διανομή, δεν θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένους τους εν δυνάμει νέους συγγραφείς ηλεκτρονικών βιβλίων, και την γνώση που απέκτησε, την μοιράζει σε όλους εσάς, σε ένα πλήρη άρθρο όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε και εσείς το δικό σας e-bookκαι όταν το ετοιμάσετε να το στείλετε στην ανοικτή βιβλιοθήκη για δημοσίευση.

Τι περιμένεις λοιπόν; Bάλε στα αγαπημένα σου τον πλούτο της δωρεάν γνώσης και της ανοικτής κουλτούρας ► Openbook – Ανοικτή Βιβλιοθήκη

Recommended For You