Καταδίωξη με έναν νεκρό στην εθνική οδό: Με ψυχολογικά προβλήματα και ημίγυμνος ο οδηγός

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του λευκού Opel Corsa ο οδηγός του ΙΧ, που με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω σε δύο περιπολικά της αστυνομίας στο τέλος μιας κινηματογραφικής καταδίωξης σε μπλόκο που έστησε η αστυνομία στα διόδια της Τραγάνας. Ο οδηγός του ΙΧ είχε διανύσει μια απόσταση 174 χιλιομέτρων, οδηγώντας αντίθετα στην ΠΑΘΕ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η καταγωγή του οδηγού είναι από την περιοχή των Φαρσάλων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι

Ο οδηγός, ήταν 49 ετών, κάτοικος Φαρσάλων και σύμφωνα με το LamiaReport.gr αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε εκδηλώσει και πάλι δυσάρεστα συμπτώματα, δείγμα ότι και πάλι κάτι δεν πήγαινε καλά. Να σημειωθεί επίσης πως ο οδηγός όταν ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητό του ήταν γυμνός από την μέση και κάτω.

Κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού, προκαλώντας τον τρόμο των οδηγών. Περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προσπάθησαν αρκετές φορές να του κλείσουν τον δρόμο, αλλά μάταια. Ο οδηγός του ΙΧ ξεπερνούσε τα εμπόδια το ένα μετά το άλλο. Οι αστυνομικοί μετά τις απεγνωσμένες προσπάθειες να το σταματήσουν, διέκοψαν σε διάφορα σημεία την κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, αφού εκεί το ΙΧ κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, με κατεύθυνση προς Λαμίας και Αθήνα.

Ούτε τα διόδια της Πελασγίας στάθηκαν εμπόδιο για τον οδηγό του ΙΧ τα οποία προσπέρασε, ενώ στην καταδίωξη συμμετείχαν -εκτός από περιπολικά της Μαγνησίας- και περιπολικά της Φθιώτιδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσες φορές προσπάθησαν να τον πλησιάσουν αστυνομικοί με περιπολικά, ο οδηγός του ΙΧ είτε τα εμβόλισε είτε πετούσε διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Το επόμενο ραντεβού ήταν στην περιοχή της Φθιώτιδας. Περισσότερα από 8 περιπολικά βρίσκονταν πίσω του προσπαθώντας να ακινητοποιήσουν το οδηγό. Σα να μη συνέβαινε τίποτα αυτός έσπασε τις μπάρες στα διόδια της Μαυρομανδήλας λίγο πριν από τη Λαμία και συνέχισε περνώντας τη Λαμία.

Στην πορεία από τη Λαμία προς την Αθήνα, κινούμενος πάντα στο αντίθετο ρεύμα, προσπάθησε αρκετές φορές να εμβολίσει περιπολικά που προσπαθούσαν να τον πλησιάσουν και σε δύο περιπτώσεις χτύπησε τα περιπολικά από πίσω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί κάνοντας τεχνική ανάσχεση στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη απέτρεψαν την πιθανότητα να βρεθούν εμπλεκόμενοι σε τροχαίο δυστύχημα αμέριμνοι οδηγοί που κινούνταν στο ρεύμα από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Περισσότερα από 10 περιπολικά της αστυνομίας προσπαθούσαν να τον σταματήσουν, από την Λαμία μέχρι τα Καμένα Βούρλα, αλλά μάταια.

Στα διόδια της Τραγάνας τοποθετήθηκαν φορτηγά αυτοκίνητα, αλλά και περιπολικά, μπροστά στις μπάρες κλείνοντας τις διόδους και απομακρύνθηκαν οι αστυνομικοί με συνέπεια τρία λεπτά μετά τις 9 το ΙΧ να πέσει πάνω στο μπλόκο προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε 2 περιπολικά και ένα φορτηγό.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που κινούνταν αντίθετα στην εθνική οδό και έπεσε με δύναμη πάνω στο μπλόκο της αστυνομίας ανασύρθηκε νεκρός ενώ ο οδηγός του φορτηγού με το οποίο οι αστυνομικοί είχαν κλείσει τον δρόμο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που το ΙΧ κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, σε ένα μήκος 174 χιλιομέτρων, αποφεύγοντας να συμμορφωθεί στις εντολές των αστυνομικών.

Ποιος ήταν ο οδηγός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για 49χρονο, κάτοικο Σταυρού Φαρσάλων, που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε εκδηλώσει και πάλι δυσάρεστα συμπτώματα, δείγμα ότι και πάλι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το αυτοκίνητο ήταν της οικογένειας και είναι άγνωστο τι προσπαθούσε να κάνει με τη φυγή του προς Αθήνα.

Είναι πάντως θαύμα που δεν είχαμε κι άλλα θύματα ή τραυματισμούς από μια τέτοια ξέφρενη και χωρίς λογική πορεία μέσα σε ένα πολυσύχναστο δίκτυο ταχείας κυκλοφορίας.

Recommended For You