Εξέλιξη στο τροχαίο Παντελίδη: Ποιοι θα ερευνηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


Νέο κεφάλαιο στην πολύκροτη υπόθεση με το τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης ανοίγει ο αντεισαγγελέας Σοφοκλής Λογοθέτης, με παραγγελία του προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ζητώντας να ερευνήσει το αδίκημα της δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, σχεδόν δύο χρόνια από το μοιραίο βράδυ, ο κ. Λογοθέτης ζητά να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν με τον Παντελίδη στην χαρτοπαιχτική λέσχη και δεν τον απέτρεψαν να οδηγήσει αν και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Παράλληλα, θα ερευνηθεί και η ευθύνη του κράτους «για την παράλειψη του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα».

Ο αντιεισαγγελέας επικυρώνει επίσης την πρωτόδικη διάταξη σύμφωνα με την οποία οδηγός του τζιπ ήταν ο τραγουδιστής και η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου δεν φέρουν καμία ευθύνη, ούτε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ούτε για ψευδορκία.

Η διάταξη προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας Παντελίδη, η οποία δια του δικηγόρου της αφήνει αιχμές κατά του αντεισαγγελέα, δηλώνοντας ότι θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξης ως προς τα δύο κορίτσια «διότι δεν έλαβε υπόψη τα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία». Παράλληλα, τονίζει ότι δεν ελήφθη υπόψη το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, σύμφωνα με το οποίο οι κακώσεις στο κορμί του τραγουδιστή «είναι ενδεικτικές συνοδηγού και όχι οδηγού».

You May Also Like

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close