AthenaCard Ενεργοποίηση δωρεάν κομίστρου ανέργων και ΑΜΕΑ

Ενεργοποίηση δωρεάν κομίστρου ανέργων και ΑΜΕΑ μέσω της ιστοσελίδας www.idika.gr/athenacard και προϋποθέτει ο δικαιούχος να έχει παραλάβει την κάρτα του.

Η διαδικασία είναι η εξής:

1. Από το πρόγραμμα περιήγησης μεταβαίνουμε στην ιστοσελίδα www.idika.gr/athenacard όπου και φιλοξενείται η πλατφόρμα.
2. Στην αρχική σελίδα θα δούμε πάνω δεξιά την επιλογή “Είσοδος με διαπιστευτήρια TaxisNet” στην οποία κάνουμε κλικ.
3. Στην επόμενη σελίδα θα πρέπει να επιλέξουμε “Συνέχεια στο TaxisNet” προκειμένου να μεταφερθούμε στη σελίδα της ΑΑΔΕ για να εισάγουμε το username και το password που διαθέτουμε για πρόσβαση στο taxis και ύστερα από την επιτυχή πρόσβαση, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε την ΗΔΙΚΑ να αντλήσει μέσα από το taxis τα στοιχεία του ΑΦΜ μας.
4. Μετά την επιτυχή πιστοποίησή μας από το taxis, θα πρέπει να εισάγουμε τον ΑΜΚΑ.
5. Έχοντας εξασφαλίσει την πλήρη είσοδό μας στην πλατφόρμα, προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η “Δημιουργία νέας κάρτας” και εισάγουμε τον 16ψηφιο αριθμό που υπάρχει στην πίσω όψη της προσωποποιημένης κάρτας μας .
6. Το επόμενο βήμα είναι η επαλήθευση της κάρτας μας εισάγοντας τον 8ψηφιο αριθμό pin που είχαμε καταχωρήσει κατά την έκδοση.
7. Επιλέγουμε αν αιτούμαστε μειωμένο κόμιστρο λόγω ανεργίας ή λόγω αναπηρίας και επιβεβαιώνουμε το αίτημά μας.
8. Το τελευταίο μας βήμα είναι η έγκριση της υποβολής του αιτήματος όπου, αφού μας ζητηθεί να επιβεβαιώσουμε την υποβολή, ενημερωνόμαστε ότι η κάρτα μας είναι έτοιμη προς χρήση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΜΕΤΑ την ενεργοποίηση πρέπει να ακολουθήσει «φόρτιση» των δωρεάν μετακινήσεων στην κάρτα μέσω αυτόματου εκδοτικού μηχανήματος (επιλογή ‘Επιδότηση’). Η διαδικασία αυτή θα είναι διαθέσιμη κάποιες μέρες μετά την ενεργοποίηση της κάρτας δηλαδή δεν μπορείτε να το κάνετε τώρα αν μόλις την έχετε ενεργοποιήσει.

Recommended For You