Τι απαντά το στρατόπεδο Σαββίδη για το όπλο και πώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα

Επισήμως δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για το όπλο και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη χθες στην Τούμπα, αλλά από το στρατόπεδο του ΠΑΟΚ διαρρέουν την απάντηση/ εξήγηση για την οπλοφορία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιβάν Σαββίδης, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα, μετά την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο.

Το αυτόφωρο αφορά σε παράνομη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, που σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι πλημμέλημα, για το οποίο σύμφωνα με το νόμο τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου, που επιβάλει τη σύλληψη εντός 24 ωρών. Δεν σχετίζεται με την οπλοφορία.

Από το περιβάλλον του Σαββίδη τονίζεται πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ οπλοφορεί νόμιμα καθώς έχει δεχθεί απειλές τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του.

Αν και η οπλοφορία σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται, οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του ανέφεραν πως πάνω στην ένταση του αγώνα ξέχασε να βγάλει το όπλο προτού εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Το περιβάλλον του σημειώνει ότι στο επίμαχο συμβάν στο τερέν της Τούμπας ο Ιβάν Σαββίδης δεν δείχνει καμία διάθεση να χρησιμοποιήσει το πιστόλι του.

Ερωτηματικά προκαλεί και η χθεσινή μεταμεσονύχτια ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ επεσήμανε ότι ο Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζεται να πάρει μέτρα για την προστασία όλων στην ομάδα του”από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ έχει ως εξής:

«Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την διακοπή της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών».

Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ εισέβαλε χθες με όπλο στο γήπεδο του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ειδικότερα, δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού.

Διευκρινίζεται πως η κατηγορία αφορά μόνο την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο και όχι την οπλοκατοχή. Σημειώνεται πάντως πως σε αθλητικούς χώρους δεν επιτρέπεται η οπλοκατοχή ούτε σε αστυνομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητούνται επίσης τέσσερα ακόμη άτομα, πιθανότατα μέλη της προσωπικής του φρουράς. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως διενεργείται προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη. Όπως πρόσθεσαν, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωτο λήγει σήμερα το βράδυ.

Recommended For You