Σε εξέλιξη φωτιές σε όλη τη χώρα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα στις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες Σάββατο.

Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στον Αυλώνα με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν όλο το βράδυ του Σαββάτου για να καταφέρουν να το περιορίσουν. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο και στη μάχη έχουν ριχτεί 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα.

Πιο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες στην Ηλεία με την φωτιά στα Αγνάντα να έχει οριοθετηθεί, ενώ στην ίδια κατάσταση είναι και η πυρκαγιά στη Στύλια Κορινθίας με 42 πυροσβέστες και 42 οχήματα να βρίσκονται στο σημείο.

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν και στην Κρήτη γεγονός που δυσκολεύει τη δουλειά των πυροσβεστών στις Στροβλές Κισσάμου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο, αλλά στο σημείο παραμένουν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Κυριακής τρεις άνδρες ηλικίας 70, 68 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων του δήμου Πύργου, στα ‘Ασπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Recommended For You