Αναβλήθηκε στην Ρωσία η Δίκη του Μάρτυρα του Ιεχωβά Dennis Christensen

Μια προκαταρκτική ακρόαση σε ποινική υπόθεση εναντίον του μάρτυρα του Ιεχωβά Dennis Christensen, ενός 46χρονου δανέζου πολίτη κατηγορούμενου για εξτρεμισμό, αναβλήθηκε σύντομα μετά την επανέναρξη στην κεντρική πόλη της Ρωσίας Oryol.

Ο δικαστής Aleksei Rudnev ανέστειλε την ακρόαση στις 3 Απριλίου, αφού ο εναγόμενος ζήτησε πρόσθετο χρόνο για να εξοικειωθεί με όλα τα υλικά της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένου του βίντεο και του ήχου.

Ο Christensen συνελήφθη τον Μάιο του 2017 και από τότε βρίσκεται σε προδικαστική κράτηση.

Εάν καταδικαστεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσει έως και 10 χρόνια φυλάκισης.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν από καιρό θεωρηθεί με καχυποψία στη Ρωσία για τις θέσεις τους σχετικά με τη στρατιωτική θητεία, την ψηφοφορία και την κυβέρνηση γενικά.

Η ελευθερία της θρησκείας είναι επίσημα κατοχυρωμένη στη Ρωσία, αλλά η νομοθεσία ορίζει τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και τον Βουδισμό ως τις τέσσερις παραδοσιακές θρησκείες της χώρας, ενώ οι μικρότερες ονομασίες αντιμετωπίζουν συχνά διακρίσεις.

Τον Απρίλιο του 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτηρίζει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ως εξτρεμιστική οργάνωση, διατάζοντας την κατάσχεση της περιουσίας του στη Ρωσία και απαγορεύοντας ουσιαστικά τους πιστούς από τη χώρα.

Έκτοτε, υπήρξε ένας αυξανόμενος αριθμός αναφορών των προσκυνητών που στοχεύουν στην παρενόχληση.

Το κέντρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Μόσχας της Ρωσίας αναγνώρισε τον Christensen ως πολιτικό κρατούμενο τον Ιούλιο του 2017.

Η Human Rights Watch κάλεσε τις ρωσικές αρχές να απελευθερώσουν τον Christensen, λέγοντας ότι ασκεί το δικαίωμά του να ασκεί τη θρησκεία του.

Recommended For You