Mark Zuckerberg Άμεση Έρευνα σε συνεργασία με ανώτατους Ακαδημαϊκούς για το ρόλο του Facebook στις εκλογές

Πρiν από λίγα λεπτά ο Mark Zuckerberg έκανε την παρακάτω ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Αν με έχετε ακολουθήσει για λίγο, γνωρίζετε μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μου για το 2018 για να βεβαιωθώ ότι το facebook εμποδίζει την παρέμβαση και την παραπληροφόρηση στις εκλογές.

Έχω γράψει για αρκετά από τα βήματα που παίρνουμε — από την κατασκευή νέων εργαλείων ai για να πάρε χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς για να επαληθεύσουμε κάθε πολιτικό διαφημιστή και μεγάλο διαχειριστή της σελίδας για την έναρξη των εργαλείων διαφάνειας των διαφημίσεων.

Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα — για τη δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής εκλογικής έρευνας που θα ζητήσει έρευνα για τις επιπτώσεις των κοινωνικών μέσων στις εκλογές και τη δημοκρατία.

Ο στόχος είναι και οι δύο να πάρουν τις ιδέες των ηγετικών ακαδημαϊκών για το πώς να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα καθώς και να μας θεωρούν υπεύθυνους για την προστασία της ακεραιότητας αυτών των εκλογών στο facebook.

Για να το κάνουμε αυτό, δουλεύουμε με ιδρύματα στις ΗΠΑ για να που μια επιτροπή ακαδημαϊκών εμπειρογνωμόνων που θα βρουν θέματα έρευνας και θα επιλέξουν — μέσω μιας διαδικασίας αξιολόγησης από ομοτίμους — Ανεξάρτητους ερευνητές για να τους μελετήσουν. Θα δώσουμε στους ερευνητές πρόσβαση στους πόρους μας ώστε να μπορούν να βγάλουν αμερόληπτα συμπεράσματα για το ρόλο του Facebook στις εκλογές, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο θα χειριστούμε τους κινδύνους στην πλατφόρμα μας και ποια μέτρα πρέπει να λάβουμε πριν από τις μελλοντικές εκλογές. Θα μοιραστούν τη δουλειά τους δημόσια, και δεν θα χρειαστούμε την έγκρισή μας για να δημοσιεύσουμε. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα σχετικά με τη δουλειά τους και πως τα δεδομένα που μοιραζόμαστε μαζί τους θα προστατεύονται εδώ: newsroom.fb.com/?p=10426

Κοιτάζοντας πίσω, είναι σαφές ότι ήμασταν πολύ αργοί στην αναγνώριση των εκλογικών παρεμβάσεων το 2016, και πρέπει να τα πάμε καλύτερα στις μελλοντικές εκλογές. Πρόκειται για ένα νέο πρότυπο συνεργασίας μεταξύ ερευνητών και επιχειρήσεων, και αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας να προστατεύσουμε την ακεραιότητα των εκλογών σε όλο τον κόσμο. Θα μοιραστούμε περισσότερες ενημερώσεις σύντομα. {link}

Recommended For You