Συμμαχία Alpha – Star: Ισχυρό δίπολο από Βαρδινογιάννη – Κοντομηνά

Mε γρήγορους ρυθµούς προχωρούν οι συζητήσεις ανάµεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη του Star και τον ∆ηµήτρη Κοντοµηνά του Alpha. Ως γνωστόν, οι δύο άνδρες εδώ και αρκετό καιρό εξετάζουν το ενδεχόµενο συµπόρευσης των δύο τηλεοπτικών σταθµών. Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, η αρχική ιδέα ανήκει στον µεγαλοµέτοχο του Star, ο οποίος θεωρεί ότι µόνο µε συµµαχίες µπορεί να υπάρξει υγιές αποτέλεσµα στον υφιστάµενο τηλεοπτικό χάρτη.

Οι καναλάρχες έχουν θέσει επί τάπητος όλες τις λεπτοµέρειες και, όπως προκύπτει, έχουν βρει κοινό τόπο προκειµένου να προχωρήσει στην υλοποίησή της η συµφωνία.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα σχέδιο που είχε θέσει ο κ. Βαρδινογιάννης και προς τους πρώην µετόχους του Mega, όταν ξεκίνησαν να παρουσιάζονται τα πρώτα οικονοµικά σύννεφα στο πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι. Στην περίπτωση που οριστικοποιηθεί το deal -κάτι πολύ πιθανόν-, οι δύο τηλεοπτικοί σταθµοί θα προχωρήσουν άµεσα σε ριζική αναδιοργάνωση, σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι θα επιδιωχθούν σηµαντικές εξοικονοµήσεις µε την ενοποίηση τµηµάτων, κυρίως στον πολυδάπανο ενηµερωτικό τοµέα. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξει συστέγαση Alpha και Star, ενώ κάποιοι λένε ότι εξετάζεται και το σενάριο της ενοποίησης ή συγχώνευσης των δύο εταιρειών παραγωγής που διαθέτουν οι κ. Βαρδινογιάννης και Κοντοµηνάς.

Φυσικά, στον ορίζοντα κυκλοφορεί και το σενάριο που θέλει το Star να µετατρέπεται σε αµιγώς ενηµερωτικό κανάλι, στα πρότυπα του παλιού Mega, και τον Alpha να δίνει έµφαση στον ψυχαγωγικό τοµέα, όπου κατά κοινή παραδοχή τα τελευταία χρόνια καταγράφει αξιοσηµείωτες επιτυχίες. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορές περί της συµφωνίας Βαρδινογιάννη – Κοντοµηνά, τότε θα µιλάµε για ένα από τα µεγαλύτερα πρότζεκτ που έχουµε δει στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης από τα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Για την ιστορία και µόνο, αξίζει να σηµειωθεί ότι τη συγκεκριµένη εξέλιξη ενθαρρύνει, εκτός των άλλων, και το Μέγαρο Μαξίµου, το οποίο επισκέπτεται συχνά ο επιχειρηµατίας ∆ηµ. Κοντοµηνάς.

Recommended For You