Σεισμός Αθήνα: Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για την σεισμική δόνηση που «ταρακούνησε» το βράδυ της Τρίτης την Αττική. Ο σεισμός ήταν 4,2 Ρίχτερ και λόγω του μικρού εστιακού του βάθους έγινε ιδιαίτερα αισθητός και προκάλεσε ένταση ανησυχία στους πολίτες.

«Λόγω του μικρού μεγέθους δεν υπάρχουν επιπτώσεις» τόνισε ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμης Λέκκας στο CNN Greece λίγη ώρα μετά τη δόνηση και συμπλήρωσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν υπάρχει κάτι που να μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

Ωστόσο, ο σεισμολόγος ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξουν μικρότεροι μετασεισμοί. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή του Μαραθώνα στις 23:50.

«Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο τμήμα της Αττικής λόγω του μικρού εστιακού βάθους» είπε επίσης ο κ. Λέκκας.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστικός προς τους πολίτες.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς, όπως είπε, σημειώθηκε στην περιοχή όπου τον περασμένο Ιανουάριο είχε γίνει σεισμός ίδιας έντασης.

«Η περιοχή δεν έχει ιστορικό με μεγάλα μεγέθη, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί είναι 5,5 με 5,7», είπε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως το ρήγμα είναι γνωστό στους σεισμολόγους.

«Έχουμε αρκετά στοιχεία που να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός», συμπλήρωσε, σημειώνοντας όμως πως σε κάθε περίπτωση «με τη φύση, ποτέ δεν ξέρεις».

Recommended For You