Η Microsoft αγοράζει το GitHub!

Η Microsoft το έριξε για ακόμη μια φορά στις αγορές και αυτή τη φορά στόχος της είναι η πλατφόρμα λογισμικού, GitHub.

To GitHub απευθύνεται ειδικά σε προγραμματιστές που θέλουν να αποθηκεύσουν online κώδικα για τα έργα τους, να συζητήσουν σφάλματα με την κοινότητα και να παραδώσουν ενημερώσεις. Επομένως, το GitΗub θα μπορούσε να βοηθήσει τη Microsoft να επεκτείνει τη σχέση της με τους κατασκευαστές εφαρμογών, καθώς η εταιρεία προσπαθεί σκληρά να πλησιάσει τους developers.

Άλλο ένα θετικό για την Microsoft από την αγορά του GitHub είναι ότι μπορεί με αυτή τη συνεργασία να βελτιώσει τις λύσεις της σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης.

Οι πηγές κάνουν λόγο για μια πιθανή επένδυση ή απόκτηση του GitHub από τη Microsoft. Για τη εξαγορά του, η εταιρεία ίσως χρειαστεί να πληρώσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Να σημειώσουμε ότι το ενδεχόμενο εξαγοράς του από τη Microsoft δεν αποτελεί καινούρια είδηση. Ήδη από το 2016, η εταιρεία εξέταζε αυτή τη κίνηση.

Μέχρι στιγμής τόσο η Microsoft όσο και το GitHub δεν έχουν σχολιάσει επίσημα τις φήμες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε νέες πληροφορίες καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις εδώ και αρκετές μέρες. Δεδομένου μάλιστα ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Microsoft εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς, υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτή τη φορά να έχουμε κάποια επίσημη κατάληξη.