ΡΩΣΙΑ: Περαιτέρω επιδρομές και συλλήψεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου ξεκίνησαν πολλές ένοπλες επιδρομές στα σπίτια των Μαρτύρων του Ιεχωβά σε τέσσερις ακόμη περιοχές. Έγιναν μακρές ανακρίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας 83 ετών. Τα δικαστήρια έθεσαν άλλα πέντε άτομα σε προδικαστική κράτηση καθώς αντιμετωπίζουν ποινική έρευνα. Δώδεκα Μάρτυρες του Ιεχωβά βρίσκονται τώρα πίσω από τους φραγμούς, με τουλάχιστον 30 ποινικές υποθέσεις.

Η καταστολή της επιβολής του νόμου στους Μάρτυρες του Ιεχωβά σε ολόκληρη τη Ρωσία αυξάνεται. Οι αρχές επιβολής του νόμου ξεκίνησαν πολλαπλές ένοπλες επιδρομές σε άλλες τέσσερις περιοχές μέσα σε μια εβδομάδα στα τέλη Μαΐου και αρχές Ιουνίου, ακολουθούμενες από μακρές ανακρίσεις και κρατήσεις. Τα δικαστήρια έθεσαν άλλα πέντε άτομα σε προφυλάκιση.

Οι τελευταίες πέντε συλλήψεις φέρνουν τον συνολικό αριθμό των Μαρτύρων του Ιεχωβά γνωστό ότι είναι πίσω από τα δεσμά σε δώδεκα (βλ. Πλήρη κατάλογο στο κάτω μέρος του άρθρου).

Οι ανακριτές έχουν κινήσει ποινικές υποθέσεις κατά τουλάχιστον 30 ατόμων. Δεν είναι γνωστό πότε κάποιος από αυτούς θα εμφανιστεί στο δικαστήριο. Αν τελικά δικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει φυλάκιση έξι έως δέκα ετών (βλ. Παρακάτω).

Οι επιδρομές τέλη Μαΐου / αρχές Ιουνίου στο Τόμσκ, το Χαμπαρόφσκ, το Μαγκαντάν και το Ναμπερεντίνι Τσέλνι (Δημοκρατία του Τατάρστα) ακολούθησαν ένα ήδη γνωστό μοτίβο: οι αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ένοπλων ανδρών σε μάσκες και θωράκιση σώματος, φτάνουν σε σπίτια των μαρτύρων συνήθως αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Οι κάτοικοι κάποιες φορές φτάνουν στο πάτωμα ή αντιμετωπίζουν τον τοίχο, ενώ οι αξιωματικοί αναζητούν τα διαμερίσματα και τα σπίτια τους. Στη συνέχεια, οι αξιωματικοί κατασχουν ένα παρόμοιο φάσμα αντικειμένων – ηλεκτρονικές συσκευές, τραπεζικές κάρτες, προσωπικές φωτογραφίες και βιβλία – και λαμβάνουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των ηλικιωμένων, σε αστυνομικό τμήμα ή γραφείο Διερευνητικής Επιτροπής για ανάκριση. Οι ανακρίσεις μπορούν να διαρκέσουν μερικές ώρες, μετά την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι απελευθερώνονται (μερικοί υπό ταξιδιωτικούς περιορισμούς). Άλλοι κρατούνται σε προσωρινή κράτηση μέχρις ότου οι ερευνητές αποφασίσουν εάν θα υποβάλουν αίτηση σε δικαστήριο για πιο μακροπρόθεσμα περιοριστικά μέτρα – πρέπει να το πράξουν εντός 48 ωρών από την αρχική κράτηση.

Αυτές ακολούθησαν παρόμοιες επιδρομές στην περιοχή Orenburg και στις πόλεις Birobidzhan (εβραϊκή αυτόνομη περιφέρεια) και Perm στις αρχές Μαΐου, ενώ στην Ufa (Δημοκρατία του Bashkortostan), Polyarny (περιφέρεια Murmansk), Shuya (περιοχή Ivanovo) και Βλαδιβοστόκ τον Απρίλιο.

Το κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων ξεκίνησε στο Βέλγιορντ και στο Κεμέροβο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Οι αξιωματούχοι γνωρίζουν ότι η χρήση στρατευμάτων και όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πολυβόλων, για επιδρομές είναι περιττή, καθώς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παγκοσμίως είναι μια δογματικά ειρηνική κοινότητα των οποίων τα νεαρά αρσενικά μέλη σε όλο τον κόσμο δεν θα κάνουν υποχρεωτική στρατιωτική θητεία ή άλλη στρατιωτική δραστηριότητα. Ακόμη και πριν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απαγορευτούν στη Ρωσία το 2017, ωστόσο, οι κοινότητές τους δέχτηκαν συχνά εισβολές από έντονα ένοπλους και καμουφλαρισμένους αξιωματούχους, οι οποίοι συχνά εγκαθιστούσαν “αποδεικτικά στοιχεία” .

Το Φόρουμ 18 ήταν ως επί το πλείστον ανίκανο να ανακαλύψει τις συνθήκες των φυλακισμένων, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον έχουν πρόσβαση στη θρησκευτική λογοτεχνία. Η φυλακή έρευνας στο Ιβάνοβο, όπου κρατείται ο Ντμίτρι Μιχαήλ (βλ. Παρακάτω), έβαλε δύο φορές το τηλέφωνο, όταν το Forum 18 ρώτησε για τους όρους του. Ο Dennis Christensen, ο οποίος κρατείται στη φυλακή διερεύνησης του Oryol κατά τη διάρκεια της δίκης του (βλέπε παρακάτω), έχει πρόσβαση σε μια Βίβλο, ένας αξιωματούχος της φυλακής ισχυρίστηκε στο Forum 18 στις 6 Ιουνίου.

Πολλές δημοσιεύσεις Μάρτυρα του Ιεχωβά της Ρωσικής γλώσσας, συμπεριλαμβανομένης της Βίβλου του Νέου Κόσμου, απαγορεύτηκαν και τέθηκαν στον Ομοσπονδιακό Κατάλογο Εξτρεμιστικών Υλικών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι κρατούμενοι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις δημοσιεύσεις.

Tomsk: Ένοπλες επιδρομές, έρευνες, ανακρίσεις, κράτηση

Στην πόλη της Τοσκάνης της Σιβηρίας, ο 48χρονος Σεργκέι Κλιμόφ κρατήθηκε σε προσωρινή κράτηση για 48 ώρες μετά από επιδρομή στο σπίτι του στις 3 Ιουνίου. Ένα δικαστήριο αναμενόταν να αποφασίσει για περαιτέρω περιοριστικά μέτρα το αργότερο στις 5 Ιουνίου, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Μαρτύρων του Ιεχωβά στις 4 Ιουνίου. Παραμένει άγνωστο αν ο Klimov βρίσκεται τώρα υπό προσωρινή κράτηση ή υπόκειται σε οποιονδήποτε άλλο περιορισμό.

Οι φορείς επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένων των ενόπλων δυνάμεων, πραγματοποίησαν πολλαπλές έρευνες για τα σπίτια και τα αυτοκίνητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Τομσκ το πρωί της 3ης Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, οι αξιωματικοί αρνήθηκαν να δείξουν την εξουσιοδότηση του δικαστηρίου για την κατάσχεση βιβλίων, τηλεφώνων και άλλων προσωπικών ειδών, ισχυρίζονται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Έλαβαν περίπου 30 άτομα για να αναρωτηθούν σε ένα αστυνομικό κέντρο ενάντια στον εξτρεμισμό, μεταξύ των οποίων μια 83χρονη γυναίκα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε ότι οι ανακρίσεις διήρκεσαν μέχρι τις 2 το απόγευμα την επόμενη ημέρα και τουλάχιστον ένα άτομο αρρώστησε και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με δήλωση της Περιφερειακής Επιτροπής Ερευνών Tomsk της 4ης Ιουνίου, οι ερευνητές έχουν κινήσει ποινική υπόθεση σύμφωνα με το άρθρο 282 παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα, Μέρος 1 (“Οργάνωση της δραστηριότητας μιας κοινωνικής ή θρησκευτικής ένωσης ή άλλου οργανισμού για τον οποίο έχει εκδοθεί δικαστήριο απόφαση που ισχύει νόμιμα για την εκκαθάριση ή την απαγόρευση της δραστηριότητας σε σχέση με την άσκηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας “), με βάση πληροφορίες από την αστυνομία και την υπηρεσία ασφαλείας FSB.

Οι ανακριτές ισχυρίζονται ότι ο Klimov (τον οποίο δεν κατονομάζουν) και άλλους κατοίκους του Tomsk, οργάνωσαν “συναντήσεις στις οποίες μελέτησαν υλικό από τη διεθνή ιστοσελίδα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, η οποία απαγορεύτηκε στη Ρωσία και προστέθηκε στον Ομοσπονδιακό Καταλογο των Εξωστρεφτικών Υλικών η οποία αποσκοπεί στη συμμετοχή πολιτών σε μια οργάνωση η οποία έχει εκκαθαριστεί ως εξτρεμιστική με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ». Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, καταλήγει η δήλωση.

Ο Κλιμόφ δεν είναι από τα ιδρυτικά μέλη της πρώην κοινότητας των Μαρτύρων του Ιωβάβα, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά φορολογικά αρχεία.

Μαραντάν: Ένοπλες επιδρομές, έρευνες, κρατήσεις

Ο κ. Konstantin Petrov (ηλικίας 31 ετών), Yevgeny Zyablov (ηλικίας 41 ετών) και ο Σεργκέι Yerkin (ηλικίας 65 ετών) κρατήθηκαν στις 30 Μαΐου, αφού οι αστυνομικοί του FSB, συνοδευόμενοι από ένοπλους και μασκοφόρους πράκτορες, έβλεπαν τα σπίτια τους και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία.

Μετά την ανάκριση, οι ανακριτές τοποθετούσαν τους άνδρες σε προσωρινό κέντρο κράτησης για 48 ώρες. Δεν είναι γνωστό ποιοι μακροπρόθεσμοι περιορισμοί μπορεί να επέβαλε το Magadan City Court (το οποίο θα έπρεπε να είχε συμβεί το αργότερο την 1η Ιουνίου).

Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά φορολογικά αρχεία, ο Μαγκαντάν δεν είχε καταγράψει την ιεραποστολή του Μάρτυρα του Ιεχωβά πριν από την εκκαθάριση του διοικητικού κέντρου στην Αγία Πετρούπολη.

Khabarovsk: Αναζήτηση, κράτηση

Οι αστυνομικοί κατέθεσαν επίσης τον 39χρονο Ιβάν Πουάδα το βράδυ της 30ης Μαΐου μετά από έρευνα του διαμερίσματός του. Οι αρχές μπόρεσαν να τον κρατήσουν μέχρι και 48 ώρες πριν αναγκαστούν να προσφύγουν στο δικαστήριο εάν επιθυμούν να παρατείνουν την περίοδο κράτησης ή να ζητήσουν κατ ‘οίκον περιορισμό. Ποιοι περιορισμοί, αν υπάρχουν, βρίσκονται τώρα ασαφείς.

Η κράτηση του Puyda φαίνεται να συνδέεται με την υπόθεση στο Magadan, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων jw-russia.org την 1η Ιουνίου, καθώς η αναζήτηση της περιουσίας του εγκρίθηκε από το Magadan City Court, παρά το γεγονός ότι ο Khabarovsk απέχει σχεδόν χίλια μίλια.

Ο Puyda δεν εμφανίζεται στον κατάλογο των ιδρυτικών μελών της πρώην κοινότητας μαρτύρων του Ιάχωβα του Χαμπάροφσκ, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά φορολογικά αρχεία.

Naberezhnyye Chelny, Tatarstan: Ένοπλες επιδρομές, έρευνες, κρατήσεις

Τέσσερα άτομα βρίσκονται σε προφυλάκιση αφού οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου ξεκίνησαν ένοπλες επιδρομές σε δέκα σπίτια στο Nabereznyye Chelny τη νύχτα της 27ης Μαΐου. Οι αναζητήσεις και οι ανακρίσεις διήρκεσαν “βαθιά στη νύχτα”, σύμφωνα με έκθεση της 30ης Μαΐου σχετικά με την ιστοθέση ειδήσεων jw-russia.org. Οι αξιωματικοί κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διαβατήρια.

Ο Ilham Karimov (37 ετών), ο Vladimir Myakushin (ηλικίας 30 ετών) και ο Konstantin Matrashov (ηλικίας 29 ετών) αρχικά κρατήθηκαν στις 27 Μαΐου. Στις 29 Μαΐου, οι δικαστές στο Naberezhnyye Chelny City Court επιβεβαίωσαν το αίτημα των ερευνητών να τις τοποθετήσουν σε προφυλάκιση μέχρι τις 25 Ιουλίου. Και οι τρεις άνδρες έχουν ασκήσει προσφυγές κατά της κράτησής τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δικαστηρίου.

Ερευνητές κρατούσαν τον 24χρονο Aydar Yulmetyev στις 29 Μαΐου. Το Naberezhnyye Chelny City Court συμφώνησε να κρατηθεί σε προδικαστική κράτηση στις 31 Μαΐου, επίσης μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου, και οι τέσσερις άνδρες εξακολουθούν να ταξινομούνται ως ύποπτοι – δηλαδή, δεν έχουν ακόμη κατηγορηθεί. Οι ερευνητές έχουν κινήσει ποινικές υποθέσεις εναντίον και των τεσσάρων, τόσο στο πλαίσιο του άρθρου 282 παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα, Μέρος 1 (“Οργάνωση της δραστηριότητας μιας κοινωνικής ή θρησκευτικής ένωσης ή άλλου οργανισμού για το οποίο ένα δικαστήριο έχει εκδώσει νόμιμη απόφαση για εκκαθάριση ή απαγόρευση η δραστηριότητα σε σχέση με την άσκηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας “) και το άρθρο 282.2, Μέρος 2 (” Συμμετοχή στη δραστηριότητα μιας κοινωνικής ή θρησκευτικής ένωσης ή άλλου οργανισμού, για το οποίο ένα δικαστήριο έχει εκδώσει νόμιμη απόφαση κατά την εκκαθάριση ή απαγόρευση της δραστηριότητας σε σχέση με την άσκηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας “). Οι ανακριτές φαίνεται να είναι αναποφάσιστοι ποιο μέρος του άρθρου ισχύει.

Η διεύθυνση της φυλακής των τεσσάρων ανδρών είναι άγνωστη.

Shuya, Ivanovo Περιοχή: Προδικαστική κράτηση

Από τις 3 Ιουνίου, ο Ντμίτρι Μιχαΐλοφ βρίσκεται σε προφυλάκιση και έχει τεθεί υπό έρευνα στο πλαίσιο του άρθρου 282 παράγραφος 3 του Ποινικού Κώδικα, Μέρος 1 (“Χρηματοδότηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας”), επιπλέον του άρθρου 282 παράγραφος 2, Μέρος 1 (“Οργάνωση της δραστηριότητας ενός κοινωνικού ή θρησκευτικού συλλόγου ή άλλου οργανισμού για τον οποίο ένα δικαστήριο έχει εκδώσει απόφαση που ισχύει νομίμως για την εκκαθάριση ή την απαγόρευση της δραστηριότητας σε σχέση με την άσκηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας »). Το δικαστήριο της πόλης Shuya αποφάσισε ότι ο Μιχαήλ θα πρέπει να φυλάσσεται μέχρι τις 29 Ιουλίου.

Ο Mikhailov είχε προηγουμένως υπό ταξιδιωτικούς περιορισμούς μετά από επιδρομή επιβολής του νόμου στο σπίτι του στις 20 Απριλίου.

Το ειδικό τμήμα της φυλακής έρευνας του Ιβάνοβο αριθ. 1, όπου βρίσκεται ο Μιχαήλλοφ, έβαλε το τηλέφωνο δύο φορές στις 6 Ιουνίου μόλις το φόρουμ 18 είχε ρωτήσει για τις συνθήκες του Μιχαήλ και αν του επιτραπεί η πρόσβαση στη θρησκευτική λογοτεχνία.

Διεύθυνση της φυλακής του Mikhailov:

Περιοχή Ivanovo

153025 Ιβάνοβο

ulitsa Bolotnaya 2

Φυλακή έρευνας αριθ. 1

Oryol: Δεύτερη ποινική υπόθεση, ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Η Oryol Investigational Committee της Περιφέρειας έχει επιβάλει έναν δεύτερο μάρτυρα του Ιεχωβά στο Oryol, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες της απαγορευμένης κοινότητας των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Στις 20 Φεβρουαρίου, οι ερευνητές ξεκίνησαν μια υπόθεση κατά του 55χρονου Σεργκέι Skrynnikov σύμφωνα με το άρθρο 282.2 του Ποινικού Κώδικα, Μέρος 2 (“Συμμετοχή στη δραστηριότητα μιας κοινωνικής ή θρησκευτικής ένωσης ή άλλου οργανισμού για τον οποίο ένα δικαστήριο έχει εκδώσει νόμιμη απόφαση σε ισχύ κατά την εκκαθάριση ή την απαγόρευση της δραστηριότητας σε σχέση με την άσκηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας “). Οι ανακριτές τοποθετούσαν τον Skrynnikov υπό ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Στις 8 Μαΐου, οι ανακριτές εξέδωσαν επίσημη κατηγορία εναντίον του Skrynnikov. Έψαξαν στο σπίτι του ξανά, αλλά δεν βρήκαν τίποτα παράνομο, σύμφωνα με μια έκθεση της 6ης Ιουνίου σχετικά με την ιστοσελίδα jw-russia.org.

“Άμεση συνέπεια” της απαγόρευσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά επισημαίνουν ότι οι πιο πρόσφατες συλλήψεις είναι μια “άμεση συνέπεια” της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία διέταξε την εκκαθάριση του Διοικητικού Κέντρου τους στην Αγία Πετρούπολη ως «εξτρεμιστική» οργάνωση και απαγόρευσε τις δραστηριότητες Μάρτυρα του Ιεχωβά στη Ρωσία. Η απόφαση εκδόθηκε στις 20 Απριλίου 2017 και τέθηκε σε ισχύ στις 17 Ιουλίου 2017.

Παρά την απαγόρευση αυτή, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά επιμένουν ότι διατηρούν το δικαίωμα να ασκούν την πίστη τους.

“Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν επανειλημμένα ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα επηρεάσει καθόλου τους συνηθισμένους πιστούς, θα αφορά μόνο νομικά πρόσωπα”, σχολίασε ο Yaroslav Sivulsky της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρτύρων του Ιεχωβά στην jw- .org ειδησεογραφική ιστοσελίδα στις 4 Ιουνίου. “Αλλά τι βλέπουμε στην πραγματικότητα; Το άρθρο 28 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το οποίο εγγυάται την ελευθερία της συνείδησης και της θρησκείας, παραβιάζεται, οι κανόνες του διεθνούς δικαίου παραβιάζονται”.

Ποινικές ρήτρες

Κανένας από τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην τελευταία δίωξη δεν εμφανίζεται στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Παρακολούθησης (Rosfinmonitoring) “Κατάλογος Τρομοκρατών και Εξτρεμιστών”, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία οι τράπεζες είναι υποχρεωμένα να παγώσουν. Τα ονόματά τους μπορούν να προστεθούν ενώ οι υποθέσεις τους είναι ακόμη σε εξέλιξη, εννοώντας όμως ότι θα υποστούν οικονομικούς περιορισμούς χωρίς καμία δίκη ή καταδίκη.

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν το όνομα του Δανέα Μάρτυρα του Ιεχωβά Dennis Ole Christensen στον κατάλογο στις 27 Μαρτίου, λίγο μετά την έναρξη της δίκης του (βλ. Παρακάτω).

Σε περίπτωση καταδίκης, οι μάρτυρες του Ιεχωβά κατηγορούμενοι ή υπό έρευνα θα μπορούσαν να φυλακιστούν έως και 10 χρόνια βάσει του άρθρου 282 παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα, Μέρος 1 (“Οργάνωση της δραστηριότητας κοινωνικής ή θρησκευτικής ένωσης ή άλλου οργανισμού, για το οποίο δικαστήριο έχει υιοθετήσει η απόφαση που ισχύει νόμιμα για την εκκαθάριση ή την απαγόρευση της δραστηριότητας σε σχέση με την άσκηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας “) ή έως έξι έτη βάσει του άρθρου 282.2 του Ποινικού Κώδικα, Μέρος 2 (” Συμμετοχή στη δραστηριότητα κοινωνικής ή θρησκευτικής ένωσης ή άλλης οργάνωση σε σχέση με την οποία ένα δικαστήριο έχει εκδώσει απόφαση νόμιμα σε ισχύ σχετικά με την εκκαθάριση ή την απαγόρευση της δραστηριότητας σε σχέση με την άσκηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας “). Μπορούν εναλλακτικά να λάβουν μεγάλα πρόστιμα.

Μερικοί άνθρωποι διερευνούνται επίσης βάσει του άρθρου 282 παράγραφος 3 του Ποινικού Κώδικα, Μέρος 1 (“Χρηματοδότηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας”). Στα αδικήματα που εμπίπτουν στο άρθρο αυτό επιβάλλονται επίσης μεγάλα πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης έως και οκτώ ετών.

Δύο Μάρτυρες του Ιεχωβά – Dennis Ole Christensen στο Oryol και Arkadya Akopovich Akopyan στο Kabardino-Balkariya – είναι ήδη σε δίκη για εγκλήματα που σχετίζονται με το εξτρεμισμό και δεν σχετίζονται άμεσα με την εθνική απαγόρευση της δραστηριότητας των μαρτύρων του Ιεχωβά.

Ο Christensen κατηγορήθηκε βάσει του άρθρου 282 παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα, μέρος 1 (“Οργάνωση της δραστηριότητας μιας κοινωνικής ή θρησκευτικής ένωσης ή άλλου οργανισμού, για το οποίο ένα δικαστήριο έχει εκδώσει νόμιμη απόφαση περί εκκαθάρισης ή απαγόρευσης της δραστηριότητας σε σχέση με την άσκηση εξτρεμιστικής δραστηριότητας “) για την υποτιθέμενη συνέχιση των δραστηριοτήτων της κοινότητας μαρτύρων του Oryol Jehovah, η οποία κυβερνήθηκε ως« εξτρεμιστική »και διέταξε να εκκαθαριστεί τον Ιούνιο του 2016.

Ο κ. Christensen έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής σε 15 ακροάσεις στο δικαστήριο του σιδηροδρομικού τμήματος της πόλης, πιο πρόσφατα στις 6 Ιουνίου.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον κ. Akopyan ότι έδωσε κηρύγματα που «υποβάθισαν την αξιοπρέπεια» του ορθόδοξου και μουσουλμανικού κλήρου. Η δίκη του για την «υποκίνηση του μίσους» (Ποινικός Κώδικας Άρθρο 282, Μέρος 1) επαναλήφθηκε στις 15 Μαΐου μετά την επανάληψη της «εμπειρικής ανάλυσης» των ισχυρισμών του. Η τελευταία ακρόαση έγινε στις 5 Ιουνίου.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι επί του παρόντος γνωστό ότι είναι προφυλακισμένοι, σε κατ ‘οίκον περιορισμό και υπό ταξιδιωτικούς περιορισμούς:

Κράτηση στη φυλακή

– Shuya, περιοχή Ivanovo

1) Dmitry Vasilyevich Mikhailov, γεννήθηκε το 1977 – μέχρι τις 29 Ιουλίου 2018

– Naberezhnyye Chelny, Δημοκρατία του Ταταρστάν

2) Ilham Karimov, ηλικίας 37 ετών – μέχρι τις 25 Ιουλίου 2018

3) Vladimir Myakushin, ηλικίας 30 – μέχρι τις 25 Ιουλίου 2018

4) Konstantin Matrashov, ηλικίας 29 – μέχρι τις 25 Ιουλίου 2018

5) Aydar Yulmetyev, ηλικίας 24 – μέχρι τις 25 Ιουλίου 2018

– Ορενμπούργκ

6) Vladimir Yuryevich Kochnyov, ηλικίας 38 – έως 14 Ιουλίου 2018

7) Aleksandr Gennadyevich Suvorov, ηλικίας 38 – έως 14 Ιουλίου 2018

– Ουφά, Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν

8) Anatoly Sergeyevich Vilitkevich, γεν. 15 Σεπτεμβρίου 1986 – παρατείνεται την 1η Ιουνίου. άγνωστο για πόσο καιρό, αλλά από το νόμο δεν μπορεί να είναι αργότερα από τις 2 Οκτωβρίου σε αυτό το στάδιο (6 μήνες από την έναρξη της υπόθεσης)

– Polyarny, περιοχή Murmansk

9) Roman Nikolayevich Markin, γεννηθείς το 1974 – μέχρι τις 12 Ιουνίου 2018

10) Viktor Fyodorovich Trofimov, γεννηθείς το 1957 – μέχρι τις 12 Ιουνίου 2018

– Βλαδιβοστόκ, περιοχή Primorye

11) Valentin Pavlovich Osadchuk, γενν. 15 Μαρτίου 1976 – μέχρι τις 20 Ιουνίου 2018

– Ορυόλ

12) Dennis Ole Christensen, γεννηθείς στις 18 Δεκεμβρίου 1972 – έως την 1η Αυγούστου 2018 (επί του παρόντος σε δίκη)

περιορισμός κατ ‘οίκον

– Ορενμπούργκ

Vladislav Kolbanov, ηλικίας 25 ετών

– Περμ

Aleksandr Vasilyevich Solovyov, ηλικίας 48 ετών

Περιορισμοί ταξιδιού

– Περιφέρεια Orenburg

Τουλάχιστον έξι άτομα – πιθανώς συμπεριλαμβανομένων των Μπόρις Αντρέγιεφ και Ανατόλι Βίτσιτσοφ

– Βλαδιβοστόκ, περιοχή Primorye

Δύο γυναίκες, ονόματα άγνωστα, ηλικίας 66 και 83 ετών

– Βέλγιορντ

Anatoly Shalyapin
Σεργκέι Βόγικοφ

– Ορυόλ

Σεργκέι Βλαδιμιρόβιτς Skrynnikov, γεννηθείς στις 30 Οκτωβρίου 1962

Άγνωστοι περιορισμοί

– Birobidzhan, εβραϊκή αυτόνομη περιοχή

Alam Ao Aliyev, ηλικίας 55 ετών

– Τόμσκ

Σεργκέι Κλιμόφ, ηλικίας 48 ετών

– Μαγκαντάν

Κωνσταντίν Πετρόφ, ηλικίας 31 ετών
Yevgeny Zyablov, ηλικίας 41 ετών
Σεργκέι Γέρκιν, ηλικίας 65 ετών

– Khabarovsk
Ivan Puyda, ηλικίας 39 ετών

Recommended For You