Σεισμοι

Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ με επίκεντρο ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ με επίκεντρο ανοιχτά της Σάμου σημειώθηκε πριν λίγο Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική. Σεισμός 6,6 Ρίχτερ με επίκεντρο... Read more »

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Χαλκιδικής

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, με επίκεντρο ανοικτά της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους... Read more »

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ ταρακούνησε στην Κρήτη. Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός που έγινε στην θαλάσσια περιοχή, 17 χιλιόμετρα... Read more »

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στα Κύθηρα

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 86 χιλιόμετρα δυτικά/νοτιοδυτικά των Κυθήρων και 273 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Αθήνας. Σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.32... Read more »

Σεισμός ταρακούνησε με 4,3 Ρίχτερ όλη την Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 18.07 το απόγευμα της Πέμπτης σε πολλές περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο ισχυρός σεισμός... Read more »

Σεισμός ΤΩΡΑ: Ισχυρή δόνηση κοντά στην Ύδρα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 09.30 το πρωί της Δευτέρας (17/08). Η δόνηση είχε ένταση 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα... Read more »

Ανησυχία για τη σεισμική δραστηριότητα στις Αλκυονίδες

Ανησυχεί ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τη σεισμική δραστηριότητα στις Αλκυονίδες γι αυτό και εισηγήθηκε να τοποθετηθούν φορητοί σεισμογράφοι. Οπως γράφει σε ανάρτησή... Read more »