Η άγνωστη επίθεση από χάκερ σε Μαξίμου και ΕΛ.ΑΣ. – Πώς έκλεψαν email του Τσίπρα

Επίθεση από χάκερ πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2019, σε Μέγαρο Μαξίμου, υπουργείο Εσωτερικών, ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο μιας διεθνούς κυβερνοκατασκοπείας με την κωδική ονομασία «Θαλάσσια Χελώνα» (Sea Turtle). Οι άγνωστοι μέχρι... Read more »

Φραγμό στα 5ψήφια: Μόνο με SMS συγκατάθεσης η χρέωση

“Φραγμό” στις υψηλές χρεώσεις μέσω των υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης (πενταψήφιοι αριθμοί) επιχειρεί να βάλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων των υπηρεσιών, προχωρώντας στην τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή Υπηρεσιών... Read more »

Η Google προειδοποιεί, μην φορτώνετε τα services στα Huawei smartphones

Η Google δημοσίευσε εχθές το βράδυ ένα άρθρο με σκοπό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση που υπάρχει γύρω από την Huawei και τον αποκλεισμό της. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Η Huawei για όσους δεν γνωρίζουν... Read more »

Απεβίωσε ο Larry Tesler, ο επιστήμονας που επινόησε το cut, copy – paste!

Υπάρχουν ορισμένες μικρές εφευρέσεις και επινοήσεις που έχουν ως στόχο τους να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, ασχέτως εάν δεν σου γεμίζουν και πολύ το μάτι. Αναμφίβολα, στον κόσμο των υπολογιστών και... Read more »

Τζορτζ Σόρος: Πάρτε τον έλεγχο του Facebook από τον Ζάκερμπεργκ, βοηθά τον Τραμπ

«Επαναλαμβάνω την πρότασή μου, να απομακρυνθούν από τον έλεγχο του Facebook ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η Σέριλ Σάντμπεργκ» αναφέρει σε επιστολή του στους Financial Times ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος. Όπως υποστηρίζει ο Σόρος, ο ιδρυτής και... Read more »

Η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες για πρόβλημα στα Windows 10

Έπειτα από αρκετό καιρό μετά την διακοπή υποστήριξης των Windows 7, η Microsoft εξακολουθεί να προσφέρει τα Windows 10 δωρεάν, όχι επίσημα βέβαια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λειτουργικό σύστημα που... Read more »

Ενημέρωση για τα Windows 10 προκαλεί προβλήματα «κρύβοντας» το προφίλ χρήστη

Ορισμένοι χρήστες των Windows 10 αναφέρουν ότι το δεύτερο update που περιλαμβάνεται στο «patch Tuesday» αυτού του μήνα προκαλεί σημαντικά προβλήματα. Σύμφωνα με τις αναφορές η αναβάθμιση KB4532693 κρύβει τα προφίλ των... Read more »

Ζάκερμπεργκ: Το Facebook απενεργοποιεί 1 εκατ. λογαριασμούς την ημέρα

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ τόνισε επιπλέον ότι η εταιρία του καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια εντοπισμού και απενεργοποίησης ψεύτικων λογαριασμών και σε αυτό το πλαίσιο αναστέλλει την λειτουργία περίπου ενός εκατομμυρίου λογαριασμών την ημέρα. «Μάθαμε... Read more »

Ο κορωνοϊός έγινε η αιτία να μολυνθούν με malware πολλοί υπολογιστές

Hackers χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό ως πρόφαση, ώστε να ξεγελάσουν τα θύματά τους και να τους κλέψουν τα δεδομένα. Με τον κορωνοϊό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ειδήσεις του τελευταίου μήνα, hackers εκμεταλλεύονται... Read more »

Τέλος το «κυγήγι» των εγγράφων σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες – Σε μία πλατφόρμα όλα τα στοιχεία των πολιτών

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θέλει να περιορίσει την γραφειοκρατία που συχνά αποδεικνύεται χρονοβόρα για τους πολίτες, οι οποίοι υποχρεώνονται να προσκομίζουν τα ίδια, πολλές φορές, έγγραφα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Στα... Read more »

Novoville – “Γκρινιάξτε” ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής στον Δήμαρχο Αθηναίων!

Ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει την ψηφιακή στρατηγική του και βελτιώνει σημαντικά την επικοινωνία και, κυρίως, την εξυπηρέτηση των πολιτών, με τη βοήθεια της «Νovoville», της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας... Read more »

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο Facebook

Πώς η επιλογή «dark mode» καθιστά περισσότερο minimal το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook αλλάζει όψη και οι πρώτοι χρήστες είχαν την τύχη να το δουν με τα ίδια τους τα... Read more »

Χάκαρε το Google Maps με τον πιο απίθανο τρόπο και δημιούργησε εικονικό κυκλοφοριακό κομφούζιο! [vid]

Ο καλλιτέχνης Simon Weckert, κατάφερε να χακάρει τους χάρτες Google Maps δημιουργώντας εικονικό μποτιλιάρισμα στους δρόμους του Βερολίνου, χρησιμοποιώντας ένα καρότσι με 99 smartphones. Στόχος του Weckert ήταν να κάνει την εφαρμογή... Read more »