Ένα τεράστιο παγόβουνο αποσπάστηκε από την Ανταρκτική

Ένα τεράστιο παγόβουνο, που έχει μέγεθος όσο το αστικό συγκρότημα του Παρισιού ή του Λονδίνου, αποσπάστηκε από την Ανταρκτική, σε κοντινή απόσταση από έναν βρετανικό ερευνητικό σταθμό. Η έκταση αυτή πάγου, σχεδόν... Read more »

Ινδία: Κατέρρευσε τμήμα του παγετώνα των Ιμαλαΐων- Φόβοι για 150 νεκρούς

Οι ινδικές αρχές έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού επαρχίες στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς τμήμα του παγετώνα των Ιμαλαΐων «έσπασε», προκαλώντας ανησυχία για μεγάλες πλημμύρες. Έως 150 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν... Read more »

Πώς μια δασική πυρκαγιά δημιουργεί τον δικό της καιρό – Το παράδειγμα των Κεχριών και το νέφος pyrocumulus

Σε κάθε μεγάλη πυρκαγιά είναι σύνηθες να αναφέρεται πως «η φωτιά δημιουργεί τον δικό της καιρό». Αυτό συνέβη στη (Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020) μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Κεχριές Κορινθίας και η... Read more »

Τουρίστες παράτησαν στη Σαλαμίνα 4.000 σκυλιά που τους ήταν βάρος!

Τεράστιο πρόβλημα με τα χιλιάδες αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό η Σαλαμίνα. Αγέλες ζώων που δεν μπορούν να ελεγχθούν, με τον δήμο να ζητά βοήθεια προκειμένου να διαχειριστεί ένα μείζον... Read more »

Φουκουσίμα: 1εκατ. τόνους μολυσμένο νερό από το εργοστάσιο θέλει να πετάξει στη θάλασσα η κυβέρνηση

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να πετάξει 1.000.000 τόνους μολυσμένο νερό από το κατεστραμμένο εργοστάσιο στη θάλασσα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.... Read more »