Κίνα: Κλωνοποιήθηκε ο πρώτος αστυνομικός σκύλος

Τη μαζική παραγωγή κλωνοποιημένων αστυνομικών σκυλιών έχει ως στόχο της ιδιωτική εταιρεία στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία -σε συνεργασία με το Γεωργικό πανεπιστήμιο- ελπίζει ότι θα μπορέσει να συμβάλλει και στη μείωση του χρόνου και του κόστους εκπαίδευσης της κλωνοποίησης των συμπαθών τετράποδων.

H πρώτη κλωνοποίηση τετράποδου είναι μια σκυλίτσα που ονομάζεται Kunxun και είναι τριών μηνών. Θα εκπαιδευτεί για τον εντοπισμό ναρκωτικών και θα μάθει τεχνικές ελέγχου και έρευνας για τον εντοπισμό στοιχείων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα China Daily, στο μέλλον θα γίνει ένα πιστοποιημένο αστυνομικό σκυλί και θα ξεκινήσει να εργάζεται για τις Αρχές – σε ηλικία, περίπου, δέκα μηνών.

Η εκπαίδευση, που διαρκεί πέντε χρόνια, θα κοστίσει 500.000 γιουαν (περίπου 52.000 ευρώ) χωρίς ωστόσο να είναι εγγυημένα επιτυχημένη.

Οι επιστήμονες από τη Νότια Κορέα δημιούργησαν τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλο στον κόσμο το 2005, ενώ -δύο χρόνια αργότερα- οι Αρχές της χώρας άρχισαν να χρησιμοποιούν κλωνοποιημένα Λαμπραντόρ για να βρίσκουν ναρκωτικά στα τελωνεία.

Recommended For You