ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς για 30.000 ανέργους σε 276 δήμους

Τους δήμους όλης της χώρας να καταγράψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό κάλεσε με επιστολή της η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων Πόρων κα Εξερτζόγλου Αικατερίνη, προκειμένου να υλοποιηθεί ο Β ́ Κύκλος του προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 276 Δήμους της Χώρας και στις Περιφέρειες για 30.333 ωφελούμενους.

Η κ. Εξερτζόγλου καλεί του Δημάρχους να καταγράψουν αρχικά τις ανάγκες της περιοχής τους και να σχεδιάσουν αντίστοιχα έργα, τα οποία θα δηλώσουν στην ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος. Στην πλατφόρμα καλούνται παράλληλα να δηλώσουν ειδικότητες από μια αναλυτική κλειστή λίστα ειδικοτήτων.

Οι ειδικότητες αυτές οφείλουν να αντιστοιχίζονται με τις ανάγκες που προκύπτουν για την υλοποίηση των δηλωθέντων αντίστοιχων έργων. Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή από τις 24-04-19 έως τις 08- 05-19 στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://platform.kinofelis.gr.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.

Τονίζεται ότι τα έργα αυτά δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων του Δήμου (αναβάθμιση υπηρεσιών, εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους δημοτών κλπ). Για τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνει και δράσεις συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν, επιλέγονται από τους ίδιους τους Δήμους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Κάποια από τα έργα που έχουν καταγραφεί στοχεύουν στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, στη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, στην αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών και στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος.

Recommended For You