Ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών: Την 1η Ιουλίου στην ΕΡΤ

Την 1η Ιουλίου θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή».

Όπως μεταδίδει η «Κ», το μεσημέρι υπήρξε η σχετική συμφωνία στη Διακομματική Επιτροπή για τις εκλογές. Στο debate θα συμμετάσχουν πέντε πολιτικοί αρχηγοί: Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Φώφη Γεννηματά και Βασίλης Λεβέντης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ και Ένωση Κεντρώων, υπέβαλε αίτημα και η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά πρόβαλαν ένσταση τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΚΕ, με το επιχείρημα ότι ο κανόνας είναι να μετέχουν μόνο τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή στη σχετική τηλεοπτική συζήτηση. Με τις ενστάσεις συμφώνησαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η Ένωση Κεντρώων.

Το debate θα διεξαχθεί στην ΕΡΤ με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Δώρα Αναγνωστοπούλου. Η πρόταση της ΝΔ είναι τη συζήτηση να αναλάβουν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Νίκος Χατζηνικολάου (Ant1), Έλλη Στάση (Open TV), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Μάρα Ζαχαρέα (Star), κάτι που δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί ακόμα.

Recommended For You