Πέθανε ο σπουδαίος τρομπετίστας David Bartholomew

Το όνομά του μπήκε στο Rock n Roll Hall of Fame ως ο μουσικός που πρωτοστάτησε στη μετάβαση από το μπλουζ και το σουίνγκ στο ροκ εν ρολ

Ένας σπουδαίος μουσικός, ο διάσημος Αμερικανός τρομπετίστας David Bartholomew, που πρωτοστάτησε στη μουσική σκηνή της Νέας Ορλεάνης το δεύτερο μισό του 20οΰ αιώνα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών.

Το όνομά του μπήκε στο Rock n Roll Hall of Fame ως ο μουσικός που πρωτοστάτησε στη μετάβαση από το μπλουζ και το σουίνγκ στο ροκ εν ρολ.

Μουσικός με πολύ μεγάλη γκάμα ασχολήθηκε με πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη είτε ως αρχηγός των συγκροτημάτων που έφτιαξε είτε ως δισκογραφικός παραγωγός.

Θα μείνει ωστόσο στην Ιστορία ως μια σημαντική φυσιογνωμία της ροκ εν ρολ επανάστασης. Τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τις ηχογράφησε με τον Fats Domino στα μέσα της δεκαετίας του ’50 ενώ τραγούδια του είχαν ερμηνεύσει πολλοί καλλιτέχνες.

Ανάμεσά τους τα κομμάτια “Ain’t That a Shame”, “I Hear You Knocking”, “Blue Monday”, “I’m Walkin'”, “My Ding-A-Ling”, and “One Night” κ.ά.

Recommended For You