Σεισμός στην Καλιφόρνια: Η ρωγμή των 7,1 Ρίχτερ από το Διάστημα

Ο Εγκέλαδος έδειξε την οργή του στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Απελευθέρωσε το «θηρίο» των 7,1 Ρίχτερ και τρομοκράτησε χιλιάδες ανθρώπους, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε δρόμους και κτίρια. Η δύναμη που απελευθέρωσε η ισχυρή σεισμική δόνηση στην Καλιφόρνια, πριν από λίγες ημέρες, ήταν τεράστια. Η Γη κυριολεκτικά ταλαντώθηκε, με συνέπεια να «τσακίσει» σε μία έκταση αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων, όπως αποδεικνύεται και από την εικόνα που κατέγραψε ο δορυφόρος.

Η αλλαγή στον φλοιό της Γης είναι τρομακτική. Φωτογραφίες από τον δορυφόρο, πριν και μετά τον σεισμό, καταδεικνύουν την έκταση του γεωλογικού φαινομένου. Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, αλλά και τρομακτικές, καθώς το φαινόμενο, όπως δηλώνουν και οι σεισμολόγοι, θα συνεχιστεί.

cali_before
cali_after

Το επίκεντρο του σεισμού των 7,1 Ρίχτερ ήταν κοντά στη μικρή πόλη Ridgecrest, περίπου 140 μίλια απόσταση από το Λος Άντζελες. Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, δρόμους, υποδομές και κυρίως στην υδροδότηση περιοχών, η οποία θα χρειαστεί, όπως λένε οι υπεύθυνοι, αρκετές ημέρες ακόμη προκειμένου να αποκατασταθεί.

Recommended For You