Θήβα: Εξαπλώνεται η φωτιά – Κατευθύνεται προς τον Κορινθιακό κόλπο

Ανεξέλεγκτο παραμένει ένα από τα μέτωπα της φωτιάς στη Θήβα, με τις φλόγες να κατευθύνονται πλέον προς τον κορινθιακό κόλπο.

Στον «Πρόδρομο», οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν το ένα μέτωπο χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια που είχαν εκκενωθεί εγκαίρως, αλλά το δεύτερο μέτωπο παραμένει ενεργό και κινείται προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας ό,τι βρει μπροστά της. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους κατακαίει ποώδη δασική βλάστηση και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Όπως είπε ο ίδιος, ήδη έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στις κοντινές παραλίες, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο εκκένωσής τους. «Προς το παρόν απέχει αρκετά ακόμη (σ.σ η φωτιά) και καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες από εδάφους αλλά και από αέρος για να την σταματήσουμε. Ωστόσο λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την οποιαδήποτε εξέλιξη». Αυτή την ώρα η φωτιά απέχει περίπου 1.000 μέτρα από την παραλία.

Νωρίτερα, επίγειες δυνάμεις – πυροσβέστες με χωματουργικά εργαλεία – κατάφεραν να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς, πριν φτάσει στο εργοστάσιο σωληνουργίας που βρίσκεται στην περιοχή. Ωστόσο από τις φλόγες έχουν επιβεβαιωμένα καεί τουλάχιστον τρεις μικρές εκκλησίες.

Recommended For You