Πέθανε στα 42 του ο Δημήτρης Κάζης – Μέχρι το τέλος εκλιπαρούσε τους φίλους του να τον σώσουν

Το διάβασα στην parallaxi και φρίκαρα. Ζητούσε επανειλημμένως από γνωστούς και φίλους (και μέσω του Facebook) να του δώσουν μια ευκαιρία να ζήσει, ψάχνοντας κάποιον συμβατό ζώντα δότη που θα έδινε ένα κομμάτι απ’ το ήπαρ του για να μπορέσει να σωθεί. Και παρότι ζήτησε και ξαναζήτησε αυτό δεν έγινε…

Τον 42χρονο Δημήτρη Κάζη, ο οποίος έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, ύστερα από σπάνια νόσο στο ήπαρ, αποχαιρετά η δημοτική παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης «Εντάξει», με την οποία είχε κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Ο Κάζης, στις 17 Ιουλίου, είχε κάνει δημόσια έκκληση μέσω Facebook για να βρεθεί υποψήφιος δότης για την περίπτωσή του. «Δώστε μου την ευκαιρία να ζήσω», είχε γράψει μεταξύ άλλων.

Παιδιά γειά σας,

δυστυχώς φεύγω και φεύγω πικραμένος. Ζήτησα την βοήθεια σας και δεν ανταποκριθήκατε, κανείς δεν νοιάστηκε ούτε καν μου τηλεφώνησε, ούτε ζήτησε να πάρει πληροφορίες από τους γιατρούς.

Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη απόφαση και ότι εκ πρώτης φοβίζει αλλά όταν φτάνεις στο τελικό σημείο που έχεις να ζυγίζεις την ζωή ενός ανθρώπου-φίλου με μία ταλαιπωρία δύο εβδομάδων το πολύ η ζυγαριά νόμιζα πως εύκολα θα έγερνε…

Καταρχήν οποίος ερχόταν εδώ θα έλυνε τις απορίες του διότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τους διαφορους αφηρημένους οδηγούς του Ίντερνετ.

Ο γιατρός είναι μοναδικός στον κόσμο και κορυφή καθώς εδώ και 4,5 χρόνια(2500 μεταμοσχεύσεις) δεν έχει καμία αποτυχία-απώλεια.

Επίσης μετά την άφιξη του από εδώ κανείς δεν είναι ακόμη υποψήφιος δότης. Αυτό το αποφασίζουν οι γιατροί αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους.

Σας φιλώ και περιμένω έστω την τελευταία στιγμή την ανταπόκριση σας.

Το email μου είναι dkazis@yahoo.com και μπορείτε. να με καλέσετε μέσω viber, messenger, FaceTime στο +30.

Δώστε μου την ευκαιρία να ζήσω.
Δημήτρης

Ο Δημήτρης Κάζης ήταν Διεθνολόγος, κάτοχος τριών πανεπιστημιακών πτυχίων. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε να επιδείξει ερευνητικό έργο, ενώ έχει συγγράψει επιστημονικά κείμενα που έχουν αναφερθεί σε ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. Αρθρογραφούσε σε μπλογκς και εφημερίδες.

Ήταν Διοικητικός Υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας όπου είχε απασχοληθεί σε καίρια τμήματα υψηλών απαιτήσεων. Από τις σημαντικές πρωτοβουλίες του ήταν η ίδρυση του Κέντρου Διεθνούς Πολιτικής Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με τα Social Media και τα νέα κοινωνικά μέσα, την επιχειρηματικότητα του Διαδικτύου, ενώ είχε βοηθήσει αφιλοκερδώς κοινωφελείς οργανισμούς και επιχειρήσεις στη διαδικτυακή τους παρουσία. Είχε έντονη πολιτική δραστηριότητα και ενασχόληση με τα κοινά, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ΑμεΑ.

Κλείνω με ένα στάτους της συγγενούς του Κατερίνας Κάζη απ’ τον Ιούνιο:

Στην Ελλάδα η ιδέα του να γίνει κάποιος ζώντας δότης οργάνου είναι ανύπαρκτη. Δυστυχώς το διαπιστώνω και στην πράξη.

Επειδή όμως δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή και επειδή “Η πιθανότητα να χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι, κάποια στιγμή της ζωής μας, ένα μόσχευμα είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανα μας μετά θάνατον” (πηγή eom.gr), σας παροτρύνω να αφιερώσετε λίγα λεπτά να ενημερωθείτε σχετικά από τον κατάλληλο φορέα, να λύσετε τυχόν απορίες και γιατι όχι, να κάνετε και αίτηση για δωρητής οργάνων & ιστών.

Από έναν δότη μπορούν να σωθούν έως και 8 ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων! (κ πολλοί περισσότεροι από ιστούς, δέρμα κτλ).

Η διαδικασία γίνεται και ηλεκτρονικά, με ταυτοποίηση μέσω taxisnet και είναι εξαιρετικά απλή. www.eom.gr

Ελπίζω να μην περιοριστείτε απλά σε ένα like.

Είναι ένα δώρο ζωής που δυστυχώς (συνήθως) το εκτιμας μονό όταν σου χτυπήσει την πόρτα. Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι να ανοίξουν πολλές τέτοιες πόρτες..

Με βαθιά εκτίμηση προς όλους σας

https://mikropragmata.lifo.gr

Recommended For You