Μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα -Εκκενώνονται δύο χωριά

Η φωτιά πλησιάζει τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι και δόθηκε εντολή εκκένωσής τους σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αν και δεν φαίνεται να υπάρχει προς ώρας κίνδυνος η εντολή εκκένωσης δόθηκε λόγω των πυκνών καπνών και για την προστασία των κατοίκων.

«Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Για προληπτικούς λόγους δόθηκε η εντολή εκκένωσης των χωριών, εξηγεί στο newsbomb.gr η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή.

«Η φωτιά είναι κοντά στα χωριά αλλά το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο επειδή υπάρχουν σπίτια τα οποία είναι διάσπαρτα μέσα στον ελαιώνα. Κρίναμε απαραίτητο για προληπτικούς λόγους να δοθεί εντολή εκκένωσης» λέει χαρακτηριστικά.

Η φωτιά, πάντα σύμφωνα με την Νικολέττα Πανδή, καίει χορτολιβαδική έκταση και η προσπάθεια γίνεται για να μην φτάσει στον ελαιώνα οπότε και η πυρόσβεση θα γίνει δυσκολότερη. Προς ώρας δεν έχει οριοθετηθεί με την αντιπεριφερειάρχη να δηλώνει αισιόδοξη πως θα γίνει σύντομα.

«Είναι ένα μεγάλο μέτωπο και είναι αδύνατον να καταλάβουμε αν πρόκειται για μία ή περισσότερες εστίες. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και με την συμβολή των εναέριων μέσων να οριοθετηθεί» καταλήγει.

H αντιπεριφερειάρχης έδωσε εντολή να μεταφερθούν οι κάτοικοι που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νότου Κώστας Λέσσης, «ήδη η φωτιά κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα των ρομά που ζουν στην περιοχή».

«Πρέπει να φροντίσουμε και αυτούς τους ανθρώπους, καθώς ζουν χρόνια στην περιοχή μας» σημείωσε ο κ. Λέσσης.

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη. Συγκεκριμένα στην περιοχή Μπαστάτικα συνολικά επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 πετζετέλ.

Recommended For You