Ανατροπή: Δεν υπάρχει απανθρακωμένο βρέφος στη Μόρια -Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ανατροπή στα όσα ήταν γνωστά μέχρι τώρα για τον απολογισμό της φωτιάς στον καταυλισμό στην Μόρια, δίνουν τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας.

Ετσι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στη φωτιά βρήκε τραγικό θάνατο μία γυναίκα -πιθανώς την ώρα που μαγείρευε- ενώ συνολικά μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος.

«Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπεδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών. Επίσης, μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Είναι σαφές ότι το παιδί για το οποίο γινόταν λόγος χθες, ότι μεταφέρθηκε απανθρακωμένο από τους ίδιους τους μετανάστες μέσα σε μια κουβέρτα, δεν είναι νεκρό, αλλά τραυματισμένο και μάλιστα εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η εξέγερση των μεταναστών προκλήθηκε από το θέαμα του νεκρού βρέφους, που τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είχε βρεθεί νεκρό, αλλά τραυματισμένο.

Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν «σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Recommended For You