Η Ζηνοβία σε αριθμούς: Ριπές ανέμων 111χλμ και 64 χιλιοστά βροχής σε 12 ώρες

Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις σημειώθηκαν από την αρχή του εικοσιτετραώρου της Δευτέρας 30/12 στα νότια και ανατολικά διαμερίσματα της χώρας

Ισχυρές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βοιωτίας και της Βόρειας και Βορειοδυτικής Αττικής σημειώθηκαν έως και το απόγευμα της Δευτέρας 30/12.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πεντέλη η μέγιστη ριπή που καταγράφηκε έφτασε τα 111 χλμ/ώρα. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα ολικά ύψη υετού (βροχή / χιόνι) καθώς και οι μέγιστες ριπές ανέμου που καταγράφηκαν σε επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Παράλληλα ισχυρές βροχές σημειώθηκαν από την αρχή του εικοσιτετραώρου της Δευτέρας 30/12 στα νότια και ανατολικά διαμερίσματα της χώρας.

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς ενώ καταγράφηκαν και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Δευτέρας 30/12. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά, στους Ποταμούς Λασιθίου η βροχόπτωση που έπεσε σε διάστημα περίπου 12 ωρών έφτασε τα 64 χιλιοστά, ενώ ακολούθησε το Τζερμιάδο Λασιθίου με 52 χιλιοστά.

Recommended For You