ΕΚΤΑΚΤΟ Πιθανό Spyware σε όλα τα κινητά Samsung

Η Samsung μπορεί να έχει τις υψηλότερες επιλογές για hardware αν θέλετε ένα Android smartphone, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να πάρουν κάποιες αμφισβητήσιμες αποφάσεις σχετικά με το λογισμικό που μερικές φορές φορτώνουν σε αυτό. Συχνά αυτά τα τηλέφωνα έρχονται με “προεπιλεγμένες” εφαρμογές που δεν μπορούν να αφαιρεθούν με συνηθισμένα μέσα ή δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν και η πιο πρόσφατη ανακάλυψη που σχετίζεται με προ-φορτωμένο λογισμικό στα τηλέφωνα της Samsung φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη ευπάθεια ασφαλείας . {πηγή Google Translate}

User comments

Αυτό το λογισμικό είναι ένα “καθαριστικό αποθήκευσης” στην ενότητα “Φροντίδα συσκευών” του τηλεφώνου, το οποίο υποτίθεται ότι χειρίζεται τη βελτιστοποίηση και τη διαγραφή αρχείων. Αυτή η συγκεκριμένη εφαρμογή γίνεται από μια κινεζική εταιρεία που ονομάζεται Qihoo 360 και δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το τηλέφωνο χωρίς χρήση ADB ή με ρίζα. Η εταιρεία είναι γνωστή για εξαιρετικά κακές πρακτικές σχετικά με την ανίχνευση ιών και το λογισμικό έχει κατηγορηθεί ότι στέλνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με αρχεία στο τηλέφωνο σε κεντρικούς υπολογιστές στην Κίνα, οι οποίες θα μπορούσαν να μετατρέψουν όλα τα δεδομένα που έχει στη διάθεση της κινεζικής κυβέρνησης. Όλα αυτά ανακαλύφθηκαν με τη χρήση πακεταρίσματος και osint, τα οποία συζητούνται στη θέση.

Αυτές οι αποκαλύψεις ήρθαν πρόσφατα στο Reddit από τον [kchaxcer] ο οποίος έκανε τους αρχικούς ισχυρισμούς. Φαίνεται να είναι αρκετά θεμιτό σε αυτό το σημείο επίσης, και ένας άλλος χρήστης με όνομα [GeorgePB] ήταν σε θέση να παράσχει μια προσωρινή λύση / λύση στις παρατηρήσεις στην αρχική θέση. Είναι ένα ενδιαφέρον πρόβλημα που πιθανώς δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε οποιοδήποτε τηλέφωνο, πόσο μάλλον ένα κινητό ναυαρχίδα που ανταγωνίζεται διάφορα iPhone, αλλά υπογραμμίζει κάποιες ανησυχίες ασφάλειας που όλοι πρέπει να έχουμε με τις συσκευές καθημερινής χρήσης όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε το λογισμικό στο υλικό που υποτίθεται ότι έχουμε. Υπάρχουν όμως κάποιες εναλλακτικές λύσεις αν ενδιαφέρεστε για τηλέφωνα ανοιχτού κώδικα .

Recommended For You