24 Hours World News

Ισχυρός σεισμός στην Καρδίτσα

Σεισμική δόνηση  μεγέθους  4,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.24 το πρωί με επίκεντρο 39 χιλιόμετρα ανατολικά της Άρτας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπειου Αθηνών .

Ο σεισμός ήταν, επιφανειακός, σε βάθος 10 χιλιομέτρων, που είχε επίκεντρο την περιοχή των Βραγκιανών της Αργιθέας στον νομό Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, ο σεισμός έγινε αισθητός στους νομούς Καρδίτσας, Άρτας και Τρικάλων, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθανάσιος Γκανάς.

Ο κ. Γκανάς ανέφερε πως δεν πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, καθώς είναι μία συνήθης δόνηση για την περιοχή της Αργιθέας..

Σε ενημέρωση του ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, επισημαίνει: «Ύστερα από τις πρώτες επιτόπιες αυτοψίες που πραγματοποιήσαμε και κατόπιν συνεχών τηλεφωνικών επικοινωνιών με όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και των τριών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως:

Α) Δεν σημειώθηκε κανένα απολύτως περιστατικό τραυματισμού, αποκλεισμού ή εγκλωβισμού πολιτών. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική υπήρξε άμεση και αποτελεσματική.

Β) Στα δημοτικά κτίρια δεν υπάρχουν εμφανή προβλήματα, ωστόσο έχουν αναφερθεί ζημιές σε αρκετές κατοικίες, καθώς και στην Ι.Μ. Σπηλιάς, στην Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανθηρού και στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Ελληνικά.

Γ) Σε όλο το περιφερειακό δίκτυο, καθώς και στους δημοτικούς δρόμους έχει αποκατασταθεί πλήρως η προσπελασιμότητα και η προσβασιμότητα, μετά από τις εκτενείς βραχοπτώσεις σε αρκετά σημεία. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς.

Δ) Ο Δήμος έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να ξεκινήσει η απαραίτητη διαδικασία για την καταγραφή των ζημιών σε οικίες και σε ακίνητα των δημοτών και των κατοίκων, σε συνεργασία με τους Προέδρους και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ε) Ο Δήμος Αργιθέας είναι σε επιφυλακή και η δημοτική αρχή είναι στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο για κάθε έκτακτο πρόβλημα που δύναται να προκύψει. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δήμαρχο Ανδρέα Στεργίου (6988080108), τους Αντιδημάρχους Μπάμπη Πούλιο (6988080106), Ηλία Τσιατσιάνη (6988080107), Στέλιο Κωφό (6970124926), Όλγα Κορλού (6972857495) και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλία Παπαδήμα (6974793866). Κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε επίσης να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Δήμου 2445350400 – 401 – 402 – 403.

ΣΤ) Η πλήρης αποτίμηση της κατάστασης θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα».

Πηγή: https://www.skai.gr

Exit mobile version