Κορονοϊός: Αγωνία για το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται σε καραντίνα – 41 νέα κρούσματα

Άλλοι 41 από τους 3.700 και πλέον επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοικτά της Γιοκοχάμας, επαληθεύτηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο σκάφος σε συνολικά 61, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας.

Οι επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο είναι πάνω από 3.700, οι 273 εκ των οποίων υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Κατσουνόμπου Κάτο.

Οι 41 νέοι ασθενείς, όπως και οι είκοσι που είχαν εντοπιστεί ήδη, θα αποβιβαστούν και θα διακομιστούν σε νοσοκομεία, διευκρίνισε ο Κάτο.

Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα, καταρχήν για 14 ημέρες, τη Δευτέρα.

Ο 2019-nCoV εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ουχάν, μεγαλούπολη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, πρωτεύουσα της επαρχίας Χεμπέι της κεντρικής Κίνας τον Δεκέμβριο, κι έχει έκτοτε εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες. Οι νεκροί εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει στην ηπειρωτική Κίνα έφθασαν σήμερα τους 636, ανακοίνωσαν οι κινεζικές υγειονομικές αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την επιδημία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία παγκόσμιας εμβέλειας.

Recommended For You