Διαμαρτυρία φορέων Βορείου Αιγαίου στο Υπουργείο Εσωτερικών για το προσφυγικό

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησαν οι κάτοικοι και φορείς του Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί σήμερα, Πέμπτη.

Δήμαρχοι και κάτοικοι νησιών που έχουν επηρεαστεί από το προσφυγικό κύμα διαμαρτύρονται στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης , Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν οι Δήμοι Σάμου, Λέσβου και Χίου στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

Ειδικότερα οι Δήμαρχοι Σάμου, Λέσβου και Χίου οι οποίοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία και συνεννόηση για ενέργειες σε ζητήματα μείζονος σημασίας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως το μεταναστευτικό, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν και πάλι την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, έτσι ώστε να επιτευχθεί μία άμεση αντίδραση από την Κυβέρνηση πάνω στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα.

Η συγκέντρωση είναι αντίδραση στη χωροθέτηση των νέων κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, οι Αυτοδιοικητικοί φορείς των νησιών του Αιγαίου έχουν κάνει έκκληση στην κυβέρνηση για αποσυμφόρηση των νησιών και μη δημιουργία κλειστών κέντρων.

Πηγή: https://www.skai.gr

Recommended For You