Επιλογή των Σημαντικότερων Ειδήσεων από τις Μεγαλύτερες Είδησεογραφικές Σελίδες της Ελλάδας και του Κόσμου

Με παρέμβαση Καραμανλή τα τρένα “έσπασαν” την απεργία και λειτουργούν κανονικά – Bno.Gr :


Με παρέμβαση Καραμανλή τα τρένα “έσπασαν” την απεργία και λειτουργούν κανονικά

Από τις τρεις το μεσημέρι και μετά ξεκίνησαν ξανά τα δρομολόγια των τρένων, τα οποία είχαν αναγγείλει αιφνιδιαστικά την συμμετοχή τους στην απεργία των ΜΜΜ σήμερα.

Με παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, οι καταληψίες στο αμαξοστάσιο του Ρέντη αποχώρησαν και σιγά σιγά τα δρομολόγια των τρένων πραγματοποιούνται κανονικάστις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης, 18.02.2020, αναχώρησε η πρώτη αμαξοστοιχία από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, ενώ για δύο ώρες αργότερα προγραμματίστηκε η αναχώρηση του δεύτερου συρμού από Αθήνα για Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ απηύθυνε έκκληση προς τους εργαζόμενους να ανοίξουν το αμαξοστάσιο, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση θα λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα.

Ο κ. Καραμανλής είχε αποκαλύψει επίσης ότι κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού είχε επικοινωνήσει με τον κ. Σπηλιόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, προκειμένου να κινηθούν άμεσα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όσων παρεμπόδισαν την κίνηση των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται πως οι διοικήσεις της ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώνουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί (έως αργά χθες το βράδυ) για συμμετοχή εργαζομένων στην σημερινή γενική απεργία.

Recommended For You