Δραματική πρόβλεψη ΠΟΥ για κορονοϊό: Ερχεται πανδημία, δεν είμαστε έτοιμοι

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θεωρεί ότι είναι βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί, αλλά δεν ξέρουμε το πότε – Τι σημαίνει πανδημία, τι έχει καταγράψει η Ιστορία. Ο κοροναϊός έχει αρχίσει και πλήττει τον πλανήτη μας, από τη μία άκρη στην άλλη. Νεκροί και κρούσματα σε Ασία, Ευρώπη, και Μέση Ανατολή δημιουργούν έντονους φόβους για μια παγκόσμια πανδημία.

Μάλιστα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (C.D.C.) προειδοποιεί τους Αμερικανούς πως αυτή η επιδημία έτσι εξελίσσεται: πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε μια παγκόσμια πανδημία, με όλες τις αναμενόμενες συνέπειες. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι το ζήτημα, πια, δεν είναι το εάν αυτό το εφιαλτικό σενάριο επιβεβαιωθεί, αλλά το πότε αυτό θα συμβεί.

Τι σημαίνει πανδημία

Πανδημία (από τις ελληνικές λέξεις παν (όλος) και δήμος (πληθυσμός)) είναι μια επιδημία λοιμωδών ασθενειών που εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε μια μεγάλη περιοχή και απειλεί το σύνολο του πληθυσμού. Μια επιδημική ασθένεια που παραμένει σταθερή όσον αφορά τον αριθμό ανθρώπων που αρρωσταίνουν δεν θεωρείται πανδημία. Επιπλέον, οι πανδημίες γρίπης γενικά δεν αποτελούν την επανεμφανιζόμενη εποχική γρίπη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιστορίας έχουν παρατηρηθεί πολλές πανδημίες, όπως ευλογιάς, φυματίωσης και πανώλης. Πιο πρόσφατες πανδημίες αποτελούν η πανδημία του HIV και οι πανδημίες γρίπης του 1918 και του 2009.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει δημιουργήσει μια εξαβάθμια κατάταξη που περιγράφει τη διαδικασία με την οποία ένας νέος ιός γρίπης κινείται από τις πρώτες λοιμώξεις στον άνθρωπο σε μια πανδημία. Η πανδημία ξεκινά με την μόλυνση ζώων από τον ιό, με λίγες περιπτώσεις στις οποίες τα ζώα μολύνουν ανθρώπους και στη συνέχεια φτάνει σε ένα στάδιο στο οποίο ο ιός αρχίζει να εξαπλώνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και τελειώνει με μια πανδημία, όταν λοιμώξεις από τον νέο ιό έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Δραματικοί τόνοι από ΠΟΥ! «Δεν είμαστε έτοιμοι»

Ο κοροναϊός εξαπλώνεται συνεχώς και τα όσα λέει ο ΠΟΥ μόνο… ενθαρρυντικά δεν είναι! “Οι χώρες σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, να προετοιμαστούν για μια επιδημία του νέου κοροναϊού και να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν τάχιστα όταν φτάσει ο ιός”. Αυτό προειδοποίησε σήμερα ένας κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Δρ. Μπρους Έιλγουορντ, ο επικεφαλής της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας για την επιδημία, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στη Γενεύη, ότι η «εντυπωσιακή κινητοποίηση» του Πεκίνου για τη διαχείριση της επιδημίας έδειξε πώς τα επιθετικά βήματα θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μετάδοση της ασθένειας. Οι Αρχές θα πρέπει να προετοιμάσουν κλίνες στα νοσοκομεία, ζώνες απομόνωσης και αναπνευστικές συσκευές για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, συνέχισε, προσθέτοντας: «Η Κίνα ξέρει πώς να κρατάει ζωντανούς τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον Έιλγουορντ, ο αριθμός των Κινέζων εργαζομένων στον ιατρικό τομέα που έχουν προσβληθεί από τον Covid-10 μειώνεται και πλέον υπάρχουν εφόδια για αυτούς. Πρόσθεσε ότι κατά τα φαινόμενα δεν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έχουν καταγραφεί από τις κινεζικές αρχές καθώς οι περιπτώσεις ασυμπτωματικής μετάδοσης δεν φαίνεται να αποτελούν μεγάλο μέρος της συνολικής εικόνας.

Recommended For You