Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα – το πέμπτο στη Θεσσαλονίκη

Η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη -ουσιαστικά- της 38χρονης γυναίκας στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του και δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Το 5ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι το 5ο επιβεβαιωμένος κρούσμα ήταν γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη επίσης η οποία είχε έρθει σε επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα. Η 39χρονη γυναίκα είναι εκπαιδευτικός και σύμφωνα με πληροφορίες το 8 κρούσμα είναι ο 40χρονος σύζυγός της.

Διαπιστώνεται λοιπόν ότι μετά και τη συγκεκριμένη μετάδοση ανοίγει περαιτέρω ο κύκλος της ιχνηλάτησης επαφών προκειμένου να περιοριστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης και νέων κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό ανιχνεύθηκε κατά την διάρκεια ιχνηλάτησης επαφών του 5ου κρούσματος από τον ΕΟΔΥ και ήταν σε αυστηρή κατ’ οίκον απομόνωση κι έτσι περιορίζεται σημαντικά το ενδεχόμενο να έχει μεταδώσει τον ιό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα κατά τη χθεσινή ενημέρωση, είχαν γίνει έλεγχοι σε 270 επαφές οι οποίες καταγράφηκαν με βάση την ιχνηλάτηση των πρώτων κρουσμάτων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και φαίνεται ότι στην πλειοψηφία τους οι επαφές έχουν αρνητικό αποτέλεσμα έκθεσης στον ιό.

Recommended For You