Κρουαζιερόπλοιο σε καραντίνα έφυγε από Πειραιά για Κέρκυρα

Σε καραντίνα έχει τεθεί, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera με 2000 επιβάτες που αναμένεται να φτάσει την Πέμπτη στην Κέρκυρα. Η ανησυχία αυξάνεται καθώς η ενημέρωση των επιβατών για την ύπαρξη κινδύνου μόλυνση με τον κοροναϊό, έγινε ενώ είχαν κάνει στάση στην Αθήνα με κάποιους από αυτούς έχουν κυκλοφορήσει στην πόλη.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο καπετάνιος του πλοίου κατά τη στάση του στον Πειραιά ενημέρωσε τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό, καθώς επιβάτης που είχε ταξιδέψει με αυτό, την περασμένη εβδομάδα και αποβιβάστηκε στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κοροναϊό.

Η ενημέρωση του καπετάνιου

«Μόλις έμαθα – και ήθελα να μάθετε αμέσως – ότι ενημερωθήκαμε από τις αυστριακές υγειονομικές αρχές πως ένας επιβάτης που ταξίδεψε μαζί μας την περασμένη εβδομάδα, έχει διαγνωστεί με τον COVID-19» αναφέρει αρχικά η ενημέρωση του καπετάνιου.

«Ο άνδρας επιβάτης, αυστριακής υπηκοότητας, αποβιβάστηκε από την MSC Opera στη Γένοβα της Ιταλίας την Παρασκευή το πρωί στις 28 Φεβρουαρίου και βρίσκεται στην Αυστρία. Ξεκαθαρίζουμε πως αυτό το άτομο δεν είναι στο πλοίο αυτή τη στιγμή. Ωστόσο όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα καλούνται να παραμείνουν στο πλοίο μέχρι να έχουμε περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με το θέμα» συμπλήρωσε.

«Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα επί του παρόντος στο MSC Opera και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που να υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξει περίπτωση COVID-19».

Συνεχίζει το ταξίδι του το πλοίο

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, αλλά και όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα Marine Traffic, το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του με προορισμό την Κέρκυρα.

«Ήμασταν στην Ακρόπολη όταν μας είπαν να επιστρέψουμε»
«Επισκεπτόμασταν την Ακρόπολη, όταν ξαφνικά ενημερωθήκαμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στο πλοίο» λέει στη Sun ένας επιβάτης.

«Μας είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας και πρέπει να επιστρέψουμε στο πλοίο. Όταν επιστρέψαμε ο καπετάνιος μας ενημέρωσε και μας δόθηκαν επιστολές. Οι στιγμές ήταν έντονα φορτισμένες, ενώ ένας άντρας φώναζε» συμπλήρωσε.

«Τώρα συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς την Κέρκυρα, αλλά δεν ξέρουμε αν θα μας αφήσουν να κατέβουμε από το πλοίο» κατέληξε.

Καθησυχάζουν οι ελληνικές Αρχές

Πάντως από την Ελλάδα, πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, που επικοινώνησαν με τα κεντρικά της εταιρίας στην Ελβετία μετέφεραν ότι τους διαβεβαίωσαν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και το πλοίο δεν βρίσκεται σε καραντίνα.

Από την πλευρά τους πηγές του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το πρόβλημα αυτό και το πλοίο απέπλευσε κανονικά το απόγευμα.

Την ίδια στιγμή σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, επισημαίνει ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κοροναϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία».

«Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΛΚΕ.

Recommended For You