24 Hours World News

Στον νομό Σερρών το πρώτο από τα δύο κέντρα κράτησης και άμεσης επιστροφής

Το ανενεργό στρατόπεδο “Βασιλειάδη” στις Σέρρες θα είναι το πρώτο που θα μετατραπεί σε κέντρο κράτησης και άμεσης επιστροφής για τα άτομα που εισέρχονται από την Κυριακή στη χώρα μας και για τα οποία ισχύουν οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.

Παράλληλα, το δεύτερο κέντρο κράτησης και άμεσης επιστροφής θα δημιουργηθεί κοντά στην Αττική, με την κυβέρνηση να εξετάζει δύο περιοχές, χωρίς ακόμα να έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση.

“Έχουμε κινηθεί για να μεταφέρουμε τους ανθρώπους αυτούς από τα νησιά μας, γιατί δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους ανθρώπους που είχαν έρθει πριν την Κυριακή στην Ελλάδα. Δε θα καταγράφονται, δε θα μπορούν να καταθέσουν αίτημα ασύλου μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα και μάλιστα εξετάζουμε δύο περιοχές. Μία στη Βόρεια Ελλάδα και μία κοντά στην Αττική. Στη Βόρεια Ελλάδα θα γίνει στο νομό Σερρών. Στο άνεργο στρατόπεδο Βασιλειάδη, το οποίο ανήκει στο υπουργείο Μετανάστευσης. Στην Αθήνα εξετάζουμε δύο περιοχές”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Exit mobile version