Ενισχύονται απ’ τον στρατό τα συρματοπλέγματα στο Δέλτα Έβρου

Ενισχύονται απ’ τον στρατό τα συρματοπλέγματα σε διάφορα σημεία της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής και “σφραγίζονται” ακόμα περισσότερο τα… περάσματα των λαθρομεταναστών κατά μήκος του του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, χθες για πολλές ώρες στο Δέλτα του Έβρου και μετά την αποχώρηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που επισκέφθηκε την περιοχή, στρατιωτικοί της 12ης Μεραρχίας άπλωσαν συρματοπλέγματα σε διάφορα σημεία της περιοχής του Δέλτα, όπου διαπιστώθηκε ότι κάποιοι βρήκαν έστω και με δυσκολία πρόσβαση προς το ελληνικό έδαφος.

Σε συνεργασία με την αστυνομία αλλά και πολίτες της περιοχής των Φερών και του Πέπλου που γνωρίζουν καλά τον χώρο, δημιουργήθηκαν μικροί φράχτες προκειμένου να μην μπορούν οι λαθρομετανάστες να περάσουν απ’ την τουρκική πλευρά.

Οι περιοχές στο Πέταλο Πέπλου, το Μελισσοκομείο Φερών και φυσικά στο Δέλτα Έβρου, έχουν κάποια σημεία που ο ποταμός Έβρος δεν είναι τόσο δύσκολο να τον περάσει κάποιος και γι’ αυτό άλλωστε όλες τις προηγούμενες ημέρες αρκετά άτομα έφυγαν από το βόρειο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στις Καστανιές και βρέθηκαν στο νότιο.

Εκεί όμως, οι ψαράδες από το “Αινήσιο Δέλτα” και εθνοφύλακες με αγρότες της περιοχής, ήταν σε επιφυλακή ημέρα και νύχτα και τους απέτρεψαν σε μεγάλο βαθμό. Φυσικά σε συνεργασία με την αστυνομία και τον στρατό, που έχουν και την κύρια ευθύνη και πρωτοβουλία για την αποτροπή εισβολής και παραβίασης των συνόρων μας.

Recommended For You