Κορονοϊός: Τέσσερα ακόμη κρούσματα θετικά στη Ζάκυνθο

Τα νέα κρούσματα ήταν επίσης ταξιδιώτες στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Τέσσερις από τους πέντε ταξιδιώτες στο επίμαχο ταξίδι στους Αγίους Τόπους, που εξετάσθηκαν, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας σε 35.

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγιειονομικές αρχές στη χώρα μας την Πέμπτη 5/3 όταν ανακοινώθηκε ότι 21 άνθρωποι που συμμετείχαν στο ταξίδι στους Αγίους Τόπους, είναι θετικοί στον ιό. Συνολικά στο προσκύνημα συμμετείχαν 54 άνθρωποι. Ήδη, οι 27 από αυτούς έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Εννέα από τα 21 θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν στην ομάδα που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, ο ένας ασθενής παραμένει σε βαριά αλλά ελεγχόμενη κατάσταση ενώ άλλοι δύο παρουσιάζουν πιο έντονα συμπτώματα και παρακολουθούνται στενά από την ειδική ομάδα του νοσοκομείου.

Οι υπόλοιποι έξι που νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας είναι με πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τους άλλους τρεις αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο για επιδημιολογική παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ.

«Υπολογίζουμε με τα μαθηματικά μας μοντέλα και με την ελπίδα ότι ο καιρός θα παίξει ρόλο στην αποφυγή της περαιτέρω διασποράς μπορεί να φτάσουμε το 10-15% του πληθυσμού που θα νοσήσει. Μπορεί όμως να είναι και το 5% αυτή την περίοδο και να αυξηθεί την επόμενη χρονιά και ειδικότερα τον χειμώνα», σημειώνουν οι ειδικοί ως προς τη διασπορά του ιού.

Recommended For You