1720 πανούκλα, 1820 χολέρα, 1920 Ισπανική Γρίπη, 2020 Κοροναϊός: Τι συμβαίνει;

Υπάρχει μια θεωρία ότι κάθε 100 χρόνια συμβαίνει μια πανδημία. Με την πρώτη ματιά, τίποτα δεν φαίνεται περίεργο, αλλά η ακρίβεια με την οποία συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα είναι τρομακτική.

Όπως, ίσως, να γνωρίζετε, οι τελευταίες μεγάλες πανδημίες που συνέβησαν στον πλανήτη έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια, αρκετές ήταν θανατηφόρες και εξαπλώνονταν πολύ γρήγορα, αλλά στις μέρες μας δεν υπάρχουν πια, παρά, ίσως, πολύ σπάνια και  εντελώς μεμονωμένα περιστατικά

Πρόκειται για πανδημίες που συνέβησαν και εξαπλώθηκαν σε χρονικές περιόδους τις οποίες αν τις βάλουμε σε μία σειρά, φαίνεται να ακολουθούν ένα παράξενο μοτίβο, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι μόνο καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να είναι.

Αρκετοί ερευνητές στον τομέα αυτόν ανέφεραν ότι η τελευταία πανδημία στην Κίνα, ο επονομαζόμενος Κοροναϊός, ακολουθεί ένα πρότυπο παρόμοιο με τις τελευταίες πανδημίες που κατέστρεφαν τον κόσμο κάθε 100 χρόνια.

Ίσως, να έχετε ακούσει για ασθένειες όπως πανούκλα, χολέρα, χολέρα, Ισπανική γρίπη, αλλά έχετε προσέξει την χρονική περίοδο που εκδηλώθηκαν; 1720, 1820 και 1920.1720 Πανούκλα

Το 1720 η Ευρώπη υπέφερε από την θανατηφόρα πανούκλα που είναι γνωστή και «Μεγάλη Πανούκλα της Μασσαλίας». Αυτή η πανδημία ήταν αδίστακτη και σκότωσε περίπου 100.000 ανθρώπους, όπως αναφέρεται στην wikipedia.org/wiki/Great_Plague_of_Marseille1820 Επιδημία χολέρας

Κατά την 100ή επέτειο της πανδημίας του 1720, στο χρονικό διάστημα 1817–1824 (που σαφώς περιλαμβάνει το 1820), σημειώθηκε η πρώτη επιδημία χολέρας. Εξελίχθηκε σε πανδημία και επηρέασε κυρίως τις ασιατικές χώρες: τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι παρόμοιος αριθμός θανάτων συνέβη και στην περίπτωση αυτή. Οι αρχές δήλωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τη χολέρα ήταν περίπου 100.000, σύμφωνα με την wikipedia.org/cholera_pandemic.

Αυτή η πανδημία χολέρας στην Ασία ξεκίνησε επειδή οι άνθρωποι έπιναν νερό από τις λίμνες που είχαν μολυνθεί με αυτό το βακτήριο.1920 Ισπανική Γρίπη

Η πιο πρόσφατη και καλά τεκμηριωμένη πανδημία ήταν η λεγόμενη Ισπανική Γρίπη. Αυτή η γρίπη είχε μολύνει ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων.

Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι μολύνθηκαν από αυτή τη γρίπη και 100 εκατομμύρια από αυτούς πέθαναν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην wikipedia.org/wiki/Spanish_flu.

Εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η λεγόμενη Ισπανική Γρίπη είναι η πιο καταστροφική πανδημία στην ανθρώπινη ιστορία, από τις προηγούμενες δύο και, ίσως, ή πιο φονική από όσες έχουν υπάρξει ποτέ.2020 Κινέζικος Κοροναϊός

Φέτος, έχουν περάσει 100 ακόμα χρόνια από την Ισπανική Γρίπη. Κατά ένα παράδοξο τρόπο, φαίνεται αλλά χωρίς να είναι σαφές ακόμα, πως μία επικίνδυνη επιδημία που μετατρέπεται σε πανδημία, αρχίζει να εξαπλώνεται.

Διατηρώντας το γνωστό μοτίβο που προαναφέρθηκε για τις προηγούμενες πανδημίες, ενδεχομένως να έχει εμφανιστεί μια νέα μεγάλη πανδημία που χωρίς δισταγμό ακολουθεί την περιοδικότητα: 1720 πανούκλα, 1820 χολέρα, 1920 Ισπανική Γρίπη και… 2020 Κοροναϊός, με ένα τεράστιο ερωτηματικό.

Πρόσφατα, η κινεζική κυβέρνηση έχει τοποθετήσει σε καραντίνα πολλές πόλεις με πάνω από 30 εκατομμύρια κατοίκους προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού, που φαίνεται φέρεται να ξεκίνησε από εκεί. Αρκετές χώρες στον κόσμο έχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα ώστε να μην εμφανιστεί και σε αυτές ο Κοροναϊός.

Ωστόσο, περισσότερο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι, λόγω της σημερινής τεχνολογίας και των αερομεταφορών, ο ιός έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.

Άραγε, θα μπορούσε να ο λεγόμενος Κοροναϊός, να είναι μία πανδημία που ακολουθεί το μοτίβο των προηγούμενων; Και αν ναι, πόσο τυχαία μπορεί να είναι η εμφάνιση κάθε εκατό χρόνων, μιας πανδημίας ικανής να εξαφανίσει μεγάλα τμήματα πληθυσμού; Είναι κάποιο είδος εκδίκησης της Γης ή μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο;

Το λογικό ερώτημα που μας απασχολεί είναι το εξής: Θα μπορούσαν αυτές οι πανδημίες να έχουν δημιουργηθεί τεχνητά από κάποιον με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα ή θα μπορούσε να είναι απλά μία φυσική εκδήλωση η οποία δεν έχει καμία προέκταση συνωμοσιολογικού τύπου;

Recommended For You