Φαρμακευτικές εταιρίες σχεδιάζουν να αναστείλουν τη λειτουργία τους – Προειδοποιήσεις του ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΟΦ) επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στη χώρα η μετάδοση του κορονοϊού, ορισμένες φαρμακευτικές εταιρίες εξετάζουν το ενδεχόμενο της αναστολής λειτουργίας τους στην Ελλάδα. Ο ΕΟΦ αναφέρει ότι «τέτοιες μονομερείς αποφάσεις είναι πιθανό να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη διασφάλιση του ομαλού και συνεχούς εφοδιασμού με φαρμακευτικά προϊόντα».

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού και τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης, φέρεται να έχουν βάλει φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε σκέψεις περί αναστολής λειτουργίας τους.

Ο ΕΟΦ τονίζει στην ανακοίνωση του πως τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες ενδέχεται να επηρεάσουν πολύ σοβαρά τη διασφάλιση του ομαλού και συνεχούς εφοδιασμού με φαρμακευτικά προϊόντα. Επισημαίνουν ότι όποια τροποποίηση στον κύκλο εργασιών των φαρμακευτικών εταιρειών (Κ.Α.Κ., τοπικοί αντιπρόσωποι, κλπ) και χονδρεμπόρων πρέπει να πρωτίστως να διασφαλίζει τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της αγοράς και να υπάρχει προηγούμενη σχετική ενημέρωση του Οργανισμού.

Recommended For You