Αλλαγές από Δευτέρα στη λειτουργία όλων των υπηρεσιών υγείας

Από Δευτέρα σε κάθε πόλη-πρωτεύουσα Νομού θα οριστούν Ιατρικά Κέντρα για τον κοροναϊό COVID-19. Σε αυτά θα απευθύνονται οι πολίτες με συμπτώματα σχετικά ή άσχετα με τη λοίμωξη από τον Κορονοϊό.

Σε αυτά τα κέντρα κατά την κρίση του γιατρού, θα λαμβάνεται μόνο δείγμα και θα αποστέλλεται για ανίχνευση SARS-COVID στα κέντρα αναφοράς, εκτός αν το περιστατικό είναι σοβαρό όποτε θα παραπέμπεται στο νοσοκομείο και το δείγμα θα λαμβάνεται εκεί.

Στις υπόλοιπες υγειονομικές δομές (Κέντρα ΥγείαςΠεριφερικά ΙατρείαΤΟΜΥΟικογενειακούς ΙατρούςΙδιωτικά Ιατρείαδεν θα προσέρχεται κανείς με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού. Εκεί το προσωπικό θα παρέχει μόνο τηλεφωνικές συμβουλές. Κατ` οίκον επισκέψεις επί συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού δεν είναι θεμιτό να γίνονται.

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου της Πολιτείας είναι:

  • Πλέον ύποπτο κρούσμα ουσιαστικά είναι οποιοσδήποτε με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
  • Η αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοιου απαιτεί από το σύστημα υγείας να οργανωθεί και να βάλει σε τάξη τις ροές των ασθενών που δεν μπορεί να είναι άναρχες.
  • Οι πολίτες δεν θα πρέπει απευθύνονται σε κέντρα- ιατρεία- νοσοκομεία από μόνοι τους. Και κινδυνεύουν να μολυνθούν και να μολύνουν άλλους.
  • Θα πρέπει υποχρεωτικά οι ασθενείς να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το γιατρό τους και να λαμβάνουν την φροντίδα που πρέπει στο επίπεδο που πρέπει.
  • Το 80% των πασχόντων, με ήπια συμπτώματα, απλά θα πρέπει να μείνει σπίτι και να επικοινωνούν με το γιατρό μόνο τηλεφωνικά.
  • Στο νοσοκομείο θα πρέπει να κατευθυνθούν μόνο όσοι θα πρέπει πραγματικά – δηλαδή περίπου το 20%.

Recommended For You