Επιλογή των Σημαντικότερων Ειδήσεων από τις Μεγαλύτερες Είδησεογραφικές Σελίδες της Ελλάδας και του Κόσμου

Ανοιχτά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ – Bno.Gr :


Ανοιχτά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή ‪22‬ Μαρτίου, τα καταστήματα πώλησης τροφίμων. Τη ‪Δευτέρα 23‬ Μαρτίου και την ‪Τρίτη 24‬ Μαρτίου, τα καταστήματα αυτά θα λειτουργούν από τις ‪7 το πρωί έως τις ‪10 το βράδυ.

Τα παραπάνω ανέφερε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ενεργοποιήθηκαν οι διατάξεις για την αισχροκέρδεια.

Διεύρυνση ωραρίου, πώληση εφημερίδων

Η δήλωση του κ. Σταμπουλίδη έρχεται ως συνέχεια της σημερινής δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 945), της απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη για την «τροποποίηση του εθνικού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων, λειτουργία τους κατά τις Κυριακές καθώς και καθιέρωση υποχρέωσης αυτών προς πώληση εφημερίδων».

Σύμφωνα με την απόφαση, το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων παρατείνεται κατά μία ώρα για τη Δευτέρα 23.3.2020 και την Τρίτη 24.3.2020 και διαμορφώνεται ως εξής:

Τη Δευτέρα 23.3.2020 και την Τρίτη 24.3.2020 τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:00. Αύριο, Κυριακή 22.3.2020, θα λειτουργούν υποχρεωτικά σε όλη την Επικράτεια με ωράριο 09:00 – 17:00.

Επιπλέον ορίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, υποχρεούνται να πωλούν εφημερίδες.

Η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, θα αξιολογηθεί η κατάσταση της αγοράς και αναλόγως το διευρυμένο ωράριο μπορεί να διατηρηθεί.

Recommended For You