H Ελλάδα προ «lockdown»: Νέα μέτρα αυστηροποίησης της κυκλοφορίας

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Κυριακής μετά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των μέτρων κυκλοφορίας, φέρνοντας ουσιαστικά τη χώρα, ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στα μέτρα, θα περιλαμβάνονται απαγόρευση κυκλοφορίας, σε πάρκα, πλατείες, ανοιχτούς χώρους και σε οποιονδήποτε χώρο μπορεί να συναθροιστεί κόσμος. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ελεγχόμενης ροής της κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς.

Το «σκεπτικό» του Μαξίμου για αυστηροποίηση των μέτρων επηρέασαν δύο παράγοντες, οι οποίοι συζητήθηκαν εκτενώς στη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κυβερνητικό στρατηγείο το βράδυ του Σαββάτου.

Ο πρώτος παράγοντας έχει να κάνει με τους πολίτες, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αψηφούν τις κυβερνητικές συστάσεις και τις οδηγίες των ειδικών για παραμονή στο σπίτι.

Ο δεύτερος παράγοντας έχει να κάνει με την «πορεία» του κοροναϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί κάνουν λόγο πως επίκειται έξαρση της επιδημίας στην Ελλάδα τις προσεχείς δύο με τρεις εβδομάδες. Και γι’ αυτό η κυβέρνηση θα επιχειρήσει και μέσω των νέων μέτρων, να ανασχέσει αυτή την εξάπλωση.

Συνταγογράφηση εκ του… μακρόθεν

Για μια πρωτοβουλία που συντελεί στο να παραμείνει ο κόσμος σπίτι και δη οι ηλικιωμένοι μίλησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης γνωστοποίησε πώς έχει ήδη ολοκληρωθεί η προετοιμασία της άυλης συνταγογράφησης και στο άμεσο προσεχές διάστημα θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι, θα λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό τους, για την φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθήσουν ή να συνεχίσουν.

Recommended For You