Κήρυξη προσωρινής επιβολής περιορισμού κατ’ οίκον (καραντίνα) των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου λόγω κορωνοϊού COVID-19

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου αποφασίζεται:

1. Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας Εχίνου, του Δήμου Μύκης, της Π.Ε. Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για λόγους Δημόσιας Υγείας.

2. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός των γεωγραφικών ορίων αυτής.

3. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Μύκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

4. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

5. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου.

6. Η λήψη μέριμνας από το ΕΚΑΒ για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου με την διάθεση ενός (1) ασθενοφόρου

7. Η ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εφόσον συντρέχουν λόγοι.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από 25-03-2020 και ώρα 18:00 έως και 07-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Recommended For You